Nyheter

Usikkerhet om kristne Bibi er benådet

Meldinger om at den dødsdømte kristne kvinnen Asia Bibi er benådet, blir tilbakevist.

Det er tirsdag usikkerhet om den pakistanske kvinnen som er dødsdømt for blasfemi er benådet. Det kom flere meldinger om dette fra internasjonale kilder. En pakistansk minister benekter at president Asif Ali Zardari har benådet henne.

– Det stemmer ikke, sier Shahbaz Bhatti, minoritetsminister i Pakistan til nyhetsbyrået ENI mandag.

Ukjent. Vårt Land var tirsdag formiddag i kontakt med den norske ambassaden i Islamabad. De kjente ikke til at Bibi skulle være benådet og anså det også som urealistisk siden dødsdommen mot henne ikke er rettskraftig. Dommen er anket til pakistansk høyesterett, og det er lite sannsynlig at en benådning vil komme før ankesaken kommer opp. Tirsdagens pakistanske aviser omtaler heller ikke noen benådning.

Dødsdømt. Asia Bibi ble dømt til døden for anklager om blasfemi etter en nabokrangel. Hennes vitnemål ble ikke hørt i retten. Saken har vakt stor internasjonal oppmerksomhet. Paven har bedt presidenten benåde henne. Den norske ambassaden i Islamabad har fått forsikringer fra den pakistanske regjeringen om at dødsdommen ikke vil bli utført.

Amnesty-aksjon. Amnesty krever at president Zardari omgjør dødsdommen, at Bibi løslates og at myndighetene tar ansvar for kvinnen og hennes families sikkerhet. De krever også at blasfemiparagrafene i straffeloven blir opphevet og at landets avskaffer dødsstraff. Amnesty har nå en aksjon for å løslate kvinnen.

Det er utbredt bekymring for Bibi og hennes familie sikkerhet selv hvis hun blir løslatt. Torsdag 11. november ble en 22-åring skutt og drept i nærheten av hjemmet sitt i Lahore i Pakistan. Imran Latif var da satt fri noen dager tidligere etter å ha vært anklaget for å ha vanæret Koranen. Blasfemianklagene har kommet etter at Latif hadde en konflikt med en annen mann om en butikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter