Nyheter

Pastor og predikant brente Koranen

Protester i USA etter 11. september-markeringer.

Markeringen av niårsdagen for terrorangrepene i USA førte til en rekke demonstrasjoner rundt om i USA. Det er meldt om flere episoder med skjending av Koranen.

Årets markering av terrorangrepene var den mest konfliktfylte så langt. Store politistyrker var utplassert flere steder både ved Ground Zero, i Washington og i Gainesville i Florida, der den omstridte pastoren Terry Jones og hans menighet holder til.

«Ja, det er galt å brenne Koranen. Men det er minst like galt å true med vold dersom noen gjør det. Vi må ikke skape inntrykk av at det er akseptabelt å svare på ytringer med vold»
LES ERLING RIMEHAUGS KOMMENTAR PÅ VERDIDEBATT

Etter sterke trusler om å brenne Koranen, valgte Jones likevel til slutt å avlyse aksjonen. Men flere lot seg inspirere til å skjende muslimenes hellige skrift.

I Springfield i Tennessee brente en pastor og en predikant ved en evangelisk kirke to eksemplarer av Koranen.

Utenfor Det hvite hus samlet en gruppe kristne aktivister seg og rev ut sider av Koranen. I New York hadde mange samlet seg for å demonstrere mot byggingen av en moské rett ved Ground Zero, og en mann rev ut en side av Koranen og satte fyr på den. En annen mann rev ut sider fra boken og gjorde obskøne gester foran sjokkerte tilskuere.

Og utenfor Terry Jones’ fundamentalistiske menighet i Gainesville støtte tilhengere og motstandere av ham sammen. En mann forsøkte å tenne på et eksemplar av Koranen, men ble stoppet av politiet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter