Nyheter

Lied stoppet i Chicago

Presten Torbjørn Lied ble stoppet av amerikanske myndigheter og umiddelbart sendt tilbake til Norge.

Soknepresten fra Oddernes ved Kristiansand var torsdag på vei til Chicago sammen med sin kone Karen Marie. Lied har fått jobb som prest i den norske Minnekirken i Chicago, men har foreløpig ikke fått prestevisum.

LES OGSÅ: Lied fortsatt velkommen i Chicago

Nå reiste han over som frivillig medarbeider på besøksvisum. Ifølge NRK ble dette visumet ikke godkjent av passkontrollørene.

Ekstra-kontroll. Da ekteparet gikk gjennom passkontrollen ble Lied tatt til side for en ekstra kontroll, skriver Fædrelandsvennens nettutgave, fvn.no.

LES OGSÅ: Handler om kirkens tillit

Jeg var på flyplassen for å møte Karen Marie og Torbjørn Lied da han ringte. På en dårlig telefonlinje fortalte han at myndigheter hadde vinket ham til side for en ekstra kontroll og deretter nektet å godkjenne prestens besøksvisum, sier Kari Diesen-Dahl til fvn.no.

Hun var møtt fram på O´Hara-flyplassen i Chicago for å møte ekteparet Lied. Diesen-Dahl er president i Norwegian Lutheran Memorial Church der Torbjørn Lied skulle arbeide som prest. I første omgang for tre måneder.

LES OGSÅ: Lied blir prest igjen

Retur. Ekteparet Lied landet i USA 18.30 lokal tid og ble sendt tilbake til Norge allerede klokken 20.45.

Dette er svært trist. Mange mennesker satt og ventet i presteboligen for å gi ekteparet Lied en varm velkomst. Nå gjør jeg hva jeg kan for om mulig å ordne opp i saken. Vi vil gjerne ha Torbjørn Lied hos oss, sier Kari Diesen-Dahl til fvn.no.

Hun har tatt kontakt med den norske konsulen i Chicago, Paul Anderson. Han jobber nå med saken.

LES OGSÅ:

For lav straff

Torbjørn Lied er ansatt som prest, men så lenge han ikke har prestevisum i orden, kan han ikke være lønnet. Men vi jobber med saken for å få vanlig preste-visum, og det tar litt tid. Før tok det et par måneder, nå er tiden forlenget til opptil et halvt år. Så det raskeste er besøksvisum, men da kan han ikke få vanlig lønn, sier Diesen-Dahl til nrk.no.

Torbjørn Lied ble ikke stanset da han besøkte menigheten i april i år. NRK melder at Lied er tilbake i Kristiansand, men vil ikke kommentere saken i dag.

LES OGSÅ:

Fradømt å være prest i tre år

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter