Bønnelista – som stiller med liste i 9 av 11 bispedømmer i høstens kirkevalg – er i full gang med valgkampen.

Nå publiserer de musikkvideoer på sosiale medier hver mandag.

– Vi ønsker å fortelle at Bønnelistas kirke er en morsom, hyggelig og munter liste, som ønsker en livsbejaende kirke, sier Jo Hedberg, leder for Bønnelista.

I musikkvideoen som ble publisert fredag ser vi kandidater fra Bønnelista synge og danse, samtidig som de oppfordrer folk om å stemme med strofen «Stem i, stem i, stem i, stem på Bønnelista di».

Se hele videoen nederst i saken.

LES OGSÅ: Den store guiden til kirkevalget – se alle kandidatene her

Stem i, stem i

Det er deler av sangen «Stem i, stem i» som er brukt. Sangen er skrevet av forbeder Halvard Lund i Stavanger, mens referenget ble laget under nattbønn for Kirkemøtet 2018 i Trondheim.

– Salmer og musikk er en bærende bjelke i den kristne troen. Tradisjonelt tenker mange unge at kirkens form er veldig satt, og at det er flest eldre som går der. Vi ønsker å åpne for mer ungdommelige uttrykk, for å nå andre grupper, forklarer Jo Hedberg.

Tidligere har Bønnelista kommet med egen lanseringsvideo, hvor tredjekandidat for Bønnelista i Borg bispedømme, Susanne Thauland Hedberg, er sanger. Musikkvideoene er spilt inn på Hamar og på Hedmarktoppen, med åtte kandidater fra Bønnelista og tre musikere.

LES OGSÅ: Jo Hedberg: Vil ta makta fra kirkesjefene

Åpen folkekirke prioriterer annerledes

Gard Sandaker-Nielsen, leder av den konkurrerende lista Åpen folkekirke, har selv sett videoen til Bønnelista.

– Det er alltid fint å se glade mennesker som synger, slår Sandaker-Nielsen fast.

De har ingen musikkvideoer klare før kirkevalget i september.

– Vi i Åpen folkekirke prioriterer å få fram budskapet om hvordan vi har bidratt til å skape en åpen folkekirke, der alle er velkommen, og hvorfor det er viktig å stemme ved årets kirkevalg.

LES OGSÅ: Reagerer på brosjyre til Kirkevalget: – Den norske kirke fremstår som en sur og gammel tante