Lanseringen av nettverket skjedde i megakirken El Rey Jésus Global i Miami 3. januar. Der ble det blant annet utført forbønn for presidenten og han talte for forsamlingen.

– Jeg tror virkelig vi har Gud på vår side. Det tror jeg. Det tror jeg, sa Trump til forsamlingen, til stor jubel. Dette melder kringkasteren CBS.

 

Tro i sentrum

– For at Amerika skal blomstre i det tjueførste århundret må vi igjen plassere troen og familien i sentrum av amerikanernes liv, sa presidenten.

Trump kom i sin tale også inn på det omstridte angrepet mot den iranske general Solemaini og sa at de med drapet «hadde avverget angrep»

President Donald Trump varslet at han ville lansere et nytt evangelikalt nettverk i kjølvannet av at den evangelikale avisa Christianity Today krevde hans avgang i en lederartikkel. De skrev blant annet at Trumps oppførsel var umoralsk og ikke forenlig med det kristne budskap.

Viktig gruppe

Evangelikale kristne har vært en stor velgergruppe for Trump i USA. Om han mister støtte i denne gruppen kan det få store konsekvenser. Men skal man basere seg på mottakelsen presidenten fikk i Miami fredag, er det lite trolig.

Spesielt blant mange latinamerikanske, konservative velgere er han populær. Kirken han besøkte fredag er en av de største kirkene for latinos i USA.

– I vårt miljø er han kjent som en president som står opp mot kommunisme, sosialisme og karteller, har nestleder Tony Suarez i National Hispanic Christian Leadership Conference skrevet på Twitter om hans posisjon.

Nettverket «Evangelicals for Trump» har som mål å samle de forskjellige evangelikale menighetene rundt Donald Trump og slik sikre hans posisjon. Selv om noe data tyder på at unge evangelikalere ikke støtter opp om Trump i like stor grad som sine foreldre står han fremdeles ganske fjellstøtt i disse miljøene.

LES OGSÅ: Trump-kritisk lederartikkel kan få store konsekvenser for kristen avis

Se flere bilder fra Trumps besøk i kirken her (alle foto: Evan Vucci/Associated Press eller AP Photo/Wilfredo Lee)

Foto: Evan Vucci

Plassen utenfor kirken var også helt full - der kunne talen til Trump sees på storskjerm.
Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Også utenfor kirken var det fullt av folk som så Trumps tale på storskjerm.

Foto: Evan Vucci

AP Photo/Wilfredo Lee

Foto: Evan Vucci