Hans Fredrik Grøvan må kanskje vike den viktige andreplassen for Jorunn Lossius på KrFs stortingsliste i både Aust- og Vest-Agder. Lokallagene i både Vennesla og Kristiansand vil ha partileder Kjell Ingolf Ropstad på topp, men ønsker ikke at to menn skal stå øverst på lista. 

– Vi tror det er rett at lista ser slik ut slik med en mann på første og kvinne på andre, sier Nils Olav Larsen, ordfører i Vennesla, til Fædrelandsvennen.

Grøvan sa først nei til plassen, men ombestemte seg etter å ha fått flere oppfordringer om å stille.

«Jeg har respekt for nominasjonsprosessen som nå foregår i vårt parti og tar forslagene til listetopper som Kristianand og Vennesla KrF har spilt inn til etterretning» skriver Hans Fredrik Grøvan i en sms til Vårt Land.

Vest-Agder og Aust-Agder fortsetter som egne valgdistrikter ved neste års stortingsvalg. KrF har imidlertid allerede bestemt at Kjell Ingolf Ropstad skal toppe lista begge steder, for å øke sannsynligheten for at han kommer inn på Stortinget.

Jorunn Lossius (bildet) har sittet på Stortinget som Ropstads vara, og var et opplagt valg til andreplass på lista – helt til Grøvan ombestemte seg, og ville ha en ny periode. KrFs lokallag i både Vennesla og Kristiansand vil ha Jorunn Lossius på andreplass på stortingslista, etter partileder Kjell Ingolf Ropstad.
Foto: Erlend Berge

Men utsiktene til to menn på listetoppen skapte reaksjoner fra KrFs kvinneorganisasjon i fylket.

– Det er nok av menn i KrF og vi kan kanskje risikere en stortingsgruppe der Olaug Bollestad er eneste kvinne, sa Celina Hagen i Agder KrF kvinner till Vårt Land i helgen.

LES MER:

• KrF-Grøvan snudde og tar likevel gjenvalg. Nå avslører han hvorfor

• KrF-lederen kan havne i skvis – tvinges til å velge enten Lossius eller Grøvan

• John Harald Bondevik har meldt seg ut: – KrF har blitt et lite folkevennlig kristenparti