Kirke

Tidligere sjømannsprester strides om Sjømannskirken har et ledelsesproblem

Én tidligere sjømannsprest mener det er skivebom å si at ledelsen i Sjømannskirken er dysfunksjonell. – Helt feil å gjøre varslere til problemet, kontrer en annen sjømannsprest.

Bilde 1 av 2

– Kan Sjømannskirken ha et ledelsesproblem når de som er i ledelsen er så hyggelige? ironiserer tidligere sjømannsprest Audun Sæbø Norman i Vårt Land.

Han reagerer på et innlegg fra Arnfinn Eng som sto på trykk i Vårt Land tidligere i uka. Bakgrunnen for debatten er Vårt Lands reportasje om forholdene i Sjømannskirken.

Eng er i dag prest i Den norske kirke, men har jobbet flere år som sjømannsprest i Houston i USA og i Torrevieja i Spania. I sitt tilsvar var han tydelig på at han ikke kjente seg igjen i bildet som ble malt av Sjømannskirken.

– Eng gjør egen opplevelse til sannheten

Nå svarer altså Norman på Engs tilsvar.

Han mener Eng bruker sine egne positive erfaringer fra Sjømannskirken som fasit, og generaliserer ut i fra det.

– Selv om mange har gode erfaringer med ledelsen, betyr det ikke at andre ikke kan ha negative erfaringer. Man kan ikke gjøre sin egen opplevelse til sannheten, sier han til Vårt Land.

LES REPORTASJEN HER: Storm i Sjømannskirken

– Dobbelt krevende for hovedkontoret

I Vårt Lands reportasje kom det fram at oppsigelser, uro og sykemeldinger har preget Sjømannskirkene på Gran Canaria og i Miami. På toppen av konfliktene kom saken der en regnskapsfører i Sjømannskirken i København var anmeldt for grovt underslag.

Arnfinn Eng kjenner seg altså ikke igjen i dette bildet. Han peker på at det i store organisasjoner alltid vil være konflikter, og at Sjømannskirkens omfattende virksomhet gjør den sårbar når det oppstår vanskeligheter lokalt.

– Dette er ikke noe nytt, og jeg har hørt flere tidligere ansatte fortelle om vanskeligheter og konflikter der de har tjenestegjort. Og for ledelsen ved hovedkontoret i Bergen er det dobbelt krevende å løse eventuelle konflikter som oppstår når avstandene er store, skrev Eng.

Norman kontrer:

– Ja, det er langt fra Bergen til Miami. Ja, det er krevende å lede mennesker som er langt borte. Men det gjør det jo bare enda viktigere at hovedledelsen i Sjømannskirken har de redskapene den trenger, og evner å bruke dem når det holder på å gå galt, skriver han.

På Facebook har Arnfinn Engs innlegg fått mye støtte fra tidligere og nåværende ansatte i Sjømannskirken. Flere sier at de ikke kjenner seg igjen i virkelighetsbeskrivelsen til de som er kritiske.

LES MER: Diakon: – Jeg kjenner meg ikke igjen av bildet som tegnes av Sjømannskirken

Mener ledelsen håndterte sakene dårlig

Norman mener derimot at Eng gjør de som har varslet, eller uttalt seg, til problemet:

– Han synes ikke å ha syn for at noen som er så hyggelige og snille som han har erfart dagens ledelse, kan bomme så grovt som noen av oss har opplevd.

Norman var én av dem som uttalte seg kritisk om sin tidligere arbeidsplass – Sjømannskirken i Miami – i reportasjen. Han står fast ved at konfliktene på Gran Canaria og i Miami har vært håndtert dårlig sentralt.

– Noen av oss har altså en erfaring med at Sjømannskirken under dagens ledelse har manglet dette. Jeg har ikke sagt noe mer til Vårt Land enn det jeg har meldt oppover i linja mens jeg jobbet i Sjømannskirken, skriver han.

– Skivebom med slutninger ut fra to konflikter

Eng har blitt forelagt Normanns tilsvar. Han synes den tidligere presten i Miami går veldig hardt ut mot ham.

– Men det har jeg et avslappet forhold til. Jeg mener innlegget mitt var tydelig på at jeg ikke underkjenner de ansattes erfaringer, og jeg kan selvsagt ikke gå inn i en diskusjon med Normann om de erfaringene han har gjort seg i Miami. Det var heller ikke intensjonen med det jeg skrev.

– Men underkjenner du egentlig ikke disse menneskenes erfaringer når du sier at man «ikke kan forvente et glansbilde» i Sjømannskirken?

– Du skal aldri tåle et dårlig arbeidsmiljø i en organisasjon, og vi må selvfølgelig hele tiden strekke oss for å bli bedre og ta tak i de utfordringer som måtte være. Men jeg er helt uenig i at det er en generell krisetilstand i Sjømannskirken, og det er ikke min erfaring at ledelsen ikke følger opp når det blir vanskeligheter på stasjonene, sier Eng til Vårt Land.

Mener det er snakk om et ledelsesproblem

Norman er tydelig at på han ikke hadde et ønske om å sverte Sjømannskirken da han stod fram.

– Eng mener det blir feil å si at det er et ledelsesproblem i Sjømannskirken ut i fra kun to konfliktsaker. Hva tenker du om det?

– Det har oppstått lignende konflikter på to steder på kort tid. De involverte forteller om lignende opplevelser med ledelsen. Det mener jeg tyder på et ledelsesproblem.

Norman reagerer på at styreleder og generalsekretær i Sjømannskirken har trykket liker på Engs debattinnlegg på Facebook.

– Det er provoserende for oss som har stått frem, og jeg mener det viser noe om hvor lite seriøst de tar det vi forteller.

VÅRT LAND MENER: Det er avgjørende at Sjømannskirken har redskaper som gjør det mulig å gripe inn før skadene blir for store, og handlekraft til å bruke dem.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke