Nyheter

Raaum: – Hedberg kommer med en feilaktig påstand

Kirkerådsleder Kristin Gunnleiksrud Raaum mener det aldri har vært noen «åndelig dag» under Kirkemøtet, slik Bønnelistas Jo Hedberg påstår.

Valget skjer under Kirkemøtet i begynnelsen av oktober, og han utfordrer sittende leder Kristin Gunnleiksrud Raaum. Hun har hatt rollen som kirkerådsleder siden 2016.

Raaum tar godt imot nyheten om en ny motkandidat.

– Jeg synes det er fint at Hedberg stiller som lederkandidat. Det er en god ting at folk kan stemme over reelle alternativer, skriver hun i en melding til Vårt land.

Fra tidligere er det kjent at også MF-forsker Erling Birkedal ønsker å lede Kirkerådet den neste perioden.

Avviser påstand om «åndelig dag»

I et intervju med Vårt Land sier Hedberg at han mener Raaum fremmer Åpen folkekirkes politiske agenda og retter samtidig kritikk mot Raaum på et annet punkt:

– Under henne har jo for eksempel den åndelige dagen under Kirkemøtet frafalt. Vi har ikke en tro på å få en politisk agenda fremfor åndelig, sa han tidligere onsdag.

Raaum avviser at det er tilfellet.

– Hedberg kommer med en feilaktig påstand. Dette er ikke riktig, sier hun og legger til:

– Det har aldri vært en åndelig dag, men vi har pleid å bruke søndagen til gudstjeneste og et seminar/tema. Slik har det også selvsagt vært under min ledelse. Det er ingen endringer der. I år er programmet kuttet kraftig av koronahensyn, men gudstjenesten på søndag er naturligvis beholdt.

Fremmer andre kandidater

Kirkemøtet går av stabelen 8.-11. oktober i Trondheim. Da skal kirkens øverste organ avgjøre hvem som leder Kirkerådet de neste to årene.

Ifølge Hedberg skal Bønnelista i tillegg fremme tidligere NMS-misjonær Magne Hersvik som leder i Mellomkirkelig råd. Per i dag er det Kristine Sandmæl som er leder i Mellomkirkelig råd.

LES OGSÅ:

Dette mener Raaum og Hedberg er de største utfordringene for Den norske kirke i årene som kommer:

• Raaum: Synkende tall, økende sekularisering og en stadig mer brutalisert samfunnsdebatt. Verden trenger kirkens fortelling om håp og en Gud som ikke gjør forskjell på folk.

• Hedberg: En motor kan fungere på utvannet olje en kort tid, men på sikt vil den gå i stykker. Det gjelder også en kirke som forkynner et utvannet budskap.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Eira Lie Jor

Eira Lie Jor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter