Nyheter

Jensen åpner ikke abort-døra for KrF

Frp-leder Siv Jensen fastholder at kvinners rett til selvbestemt abort er viktig for Frp når hun blir spurt om det er aktuelt å gi KrF en abortseier.

Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å forhandle med KrF om endringer i abortloven dersom partiets ekstraordinære landsmøte 2. november vedtar å søke regjeringsmakt med Høyre, Frp og Venstre.

LES OGSÅ:

Varsler regjeringskrav om abort

Frp-nei

Jensen er ikke like forhandlingsvillig:

– Etter fem års samarbeid vet vi hva som er viktig for KrF. For Frp er prinsippet om kvinners rett til selvbestemt abort viktig, sier hun til Dagen.

Jensen legger til at hun ikke ønsker å diskutere grunnlaget for en eventuell ny regjeringsplattform gjennom uttalelser til mediene.

Venstre-nei

Også Venstre-leder Trine Skei Grande holder tilbake.

– For Venstre ligger prinsippet om kvinners rett til selvbestemt abort og rammene rundt abortloven fast, uttalte hun til NTB få timer etter at Solberg åpnet opp for å forhandle med KrF om forbud mot tvillingabort og tolvukersgrensen for fostre med alvorlig sykdom.

LES OGSÅ:

Solberg: Villig til å endre abortloven

Skuffet

Heller ikke Unge Høyre-leder Sandra Bruflot støtter partilederen.

– Jeg er ekstremt skuffet over at Høyre vurderer de endringene. Og det tror jeg det er ganske mange i Unge Høyre som er, sier hun til VG.

©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter