– Jeg er valgt til leder. Jeg kommer til å være leder lenge ennå, sier en offensiv Grande til NTB.

Det har stormet rundt henne den siste uken etter flere medieoppslag om partifeller som ønsker henne byttet ut. Debatten kommer på toppen av en serie dårlige meningsmålinger og internt bråk.

LES OGSÅ: Ap og Sp fram - KrF over sperregrensen på ny måling

Men Venstre-lederen lar seg ikke skremme.

Jeg skal innrømme at jeg tenker «farken heller»! Det her skal ikke noen få lov til å rote til. Dette skal vi klare å snu, og jeg er helt sikker på at vi skal klare det, sa Grande da hun talte til Venstres landsstyremøte lørdag.

Hun ble mottatt av applaus og jubel fra salen, og sier hun syntes det var godt å kjenne varmen fra organisasjonen.

Det er vanskelig å forholde seg til anonyme kilder som sier noe annet, men jeg forholder meg til det som sies fra talerstolen, sier Grande.

Avviser lederdebatt

Kritikken mot partilederen har blant annet handlet om at hun svikter distriktene og at det trengs nye koster på toppen.

LES OGSÅ: Ordfører seiler opp som outsider-kandidat i Venstre

Uroen har satt i gang spekulasjoner om hvem som står klare for å ta over etter Grande, men stortingspolitiker Abid Raja avviser at det foregår noen som helst lederkamp i kulissene.

Det finnes ikke noen debatt i Venstre om dette, sa Raja fra talerstolen

– Feigt og ynkelig

Raja er selv en av dem som er blitt nevnt som en mulig ny lederkandidat, men han gjorde det klart at jobben med å «snu skuta» ikke starter med en «alternativ leder».

Raja går så langt som å si at han ikke tror det er en eneste i salen som ønsker å bytte ut Grande som leder.

– Hvis det er det, så er min oppfordring til dem å stå fram med navn og bilde og fortelle hva de har på hjertet. Disse anonyme kildene er både feigt og ynkelig, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Satt i kommunestyret for Venstre - nå er han ordførerkandidat for Sp

Raja skal på turné

Fra talerstolen kunngjorde den profilerte Venstre-politikeren at han skal legge ut på en omfattende turné til distriktene for å «lære, se og forstå» mer.

– Jeg gjør også dette for å forstå hvorfor de lykkes i distriktene. Jeg vil lytte for å løfte fram det som er godt, men også for å justere kursen, sa Raja.

Flere av talerne på landsstyremøtet var opptatt av å avvise at partiet er splittet og at det foregår noen som helst debatt om lederskapet.

– Jeg har fått med meg at det har vært litt uro i mediene, men det bekymrer meg ikke, for jeg vet at Trine kommer til å vise fingeren til dem som ikke har tro på henne. Dette kommer til å gå bra, sa Åsta Årøen fra Hordaland fra talerstolen.