Nyheter

Ba Tooji slette scener som minnet om overgrep

Sokneprest i Frogner kirke fryktet sexscenene kunne føre til at personer utsatt for presteovergrep kunne gjenoppleve dem.

Gjennom en kronikk i VG og en musikkvideo kom artisten Tooji ut av skapet som homofil tidligere denne uken. Musikkvideoen er spilt inn i Frogner kirke og viser blant annet Tooji som har sex med den mannlige presten foran alteret. Scenene har fått mye kritikk, blant annet mener Frogner menighet at Tooji brøt avtalen med dem.

– Da vi fikk videoen til gjennomsyn og så resultatet, ba vi om at interiøret ble fjernet, slik at det ikke var så klart at det foregikk i en kirke. Det ble vi lovet. Da dette ikke ble gjort, ba vi om at scenen ble fjernet, sa menighetsrådsleder Tellef Raustøl til Vårt Land.

LES OGSÅ: Videoen kom i veien for budskapet

– Kan gjenoppleve overgrep

Nå viser epostutveksling mellom sokneprest Margunn Sandal og Tooji at menigheten også hadde en annen bekymring:

«Dersom filmen viser en mann som oppsøker en prest, og det så innledes et intimt forhold, så er det et overgrep fra prestens side», står det i eposten som VG har fått tilgang på.

Kirken har nulltoleranse mot slike forhold. Sandal frykter videoen skal skape vonde minner for de som har opplevd overgrep.

«Jeg ber om at du tar hensyn til dem, så de ikke gjenopplever et nytt overgrep når de ser filmen», fortsetter Sandal.

Tooji forsøkte først å få spille inn videoen i Kampen kirke, men der sa menighetsrådet nei. En av årsakene var muligheten for overgrepstolkning.

LES OGSÅ: Sa nei til Tooji – fryktet overgrepstolkning

– Kjærlighetshistorie

Tooji avviser at scenene kan tolkes som overgrep.

«Dette er en kjærlighetshistorie, som handler om fornektelse og sannhet hvor homofili ikke skal bli sett ned på», skriver han i svaret til Sandal.

Soknepresten fortsetter epostutvekslingen med å forklare at dersom scenene ikke blir endret eller slettet vil de gå ut i media og si at de aldri har akseptert sexscenene foran alteret.

LES KOMMENTAR: Kirkerommet har sitt eget språk. Det språket har ikke Tooji lært.

Sokneprest Sandal har ikke ønsket å utdype saken overfor VG, mens Tooji skriver en tekstmelding til avisen:

– I samarbeid med kirken har vi bestemt og tydelig etablert at vi er kjærester i videoen med kjærestebildet som VG selv har hyppig brukt, skriver han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter