Nyheter

– Videoen kom i veien for budskapet

Hanne Marie Pedersen-Eriksen er delt i synet på Toojis kontroversielle video.

– Først ble jeg veldig lei meg på kirken og debatten sine vegne. Jeg tenkte at dette var et veldig dårlig bidrag til debatten og at det ville stoppe og sette den tilbake, sier Hanne Marie Pedersen-Eriksen, teologistudent og talsperson for KrFs homonettverk.

Tidligere i vår stod hun selv midt i en storm. Pedersen-Eriksen er lesbisk, og fikk tilbud om jobben som sokneprest i Sandøy. Møre-biskopen ordinerer ikke personer som lever i homofilt samliv til prester, og etter noen intense uker valgte Pedersen-Eriksen til slutt å si nei til jobben.

LES KOMMENTAR: «Foran alteret er det ingen som vil se Tooji ha sex»

– En oppvekker

Og selv om hun er skeptisk til Toojis video og føler videoen har kommet litt i veien for budskapet, så har hun forståelse for Tooji også.

– Jeg har også tenkt at når en person velger å ytre seg så sterkt om noe han mener er dårlig behandling av homofile i en religiøs sammenheng, og tydelig peker på Den norske kirke, så vil jeg jo si at det burde være en vekker for alle, sier Pedersen-Eriksen.

Teologistudenten har stor respekt for at folk reagerer sterkt på sexscener spilt inn i en kirke der de har døpt barnet sitt, giftet seg eller begravet en kjær.

– Jeg er veldig splittet, sier Pedersen-Eriksen, som derfor skrev et åpent spørsmål til Tooji på Twitter.

«Hvordan tenker du at videoen din er fruktbar inn i debatten om de homofiles plass i kirken?»

LES OGSÅ: Kirken: – Vi ba om at sexscenen ble fjernet

– Ikke ødelagt noe

– Tror du videoen har noen innvirkning den ene eller den andre veien i debatten?

– Nei, det har egentlig blitt en kjip situasjon. Det er to skritt frem og ett tilbake, men jeg tro ikke dette har ødelagt noe. Kanskje det kommer noe fruktbart ut av dette her også, spør Pedersen-Eriksen.

LES OGSÅ: Biskopen reagerer på Toojis kirkesex-video

Frykter konsekvensene

Sokneprest i Frogner menighet, Margunn Sandal, sier til VG at motivet for at Tooji fikk låne kirken var å støtte kampen for de homofiles rettigheter, men at hun frykter konsekvensene av sexscenene.

– Jeg er redd scenen kan ødelegge for de homofile og lesbiskes sak i kirken, sier Sandal.

Vårt Land har forsøkt å få en kommentar fra Tooji, men han har vært opptatt i hele dag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter