Verdidebatt

– Maktmisbruk og dobbeltmoral fra NRK

Etter Brennpunktdokumentaren om Brunstad Christian Church har det haglet med beskyldninger på Facebook mot oss som er medlemmer i trossamfunnet. Nå må NRK ta ansvar.

Ellen Holth (bildet) har fått mange ubehaglige kommentarer på Facebook etter at NRK viste Brennpunktdokumentaren om Smiths venner. Selv kaller hun seg et Stolt BCC-medlem.

Ellen Holth

Stolt BCC-medlem

Jeg skrev i anledning NRKs dokumentarserie «Guds utvalgte» en kommentar under NRKs Facebook-innlegg, som kort oppsummerte min side av saken, som medlem i Brunstad Christian Church (BCC). Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og det er også dette Vårt Land fanget opp da de kontaktet meg om jeg kunne skrive et debattinnlegg.

Jeg satte pris på at Vårt Land ønsket å høre min stemme, i motsetning til NRK som aldri tok seg bryet. Men hva er hensikten, gagner det egentlig noe? Jeg tenker at det har omtrent så mye for seg som en maur som tisser i havet. Men den tåkeleggende og usanne dokumentaren, etterfulgt av kommentarfeltene på Facebook vekker noe i meg: Et behov for å stå opp for min tro, meg selv og ikke minst de kommende generasjoner - inkludert mine egne barn.

LES OGSÅ: BCC-medlem: «Det er fortsatt manglende ytringsfrihet blant medlemmene»

Ufine Facebook-kommentarer

På Facebook kommenteres det over en lav sko, fra både ung og gammel, etter Brennpunkt-dokumentaren om mitt trossamfunn. Flesteparten av menneskene i kommentarfeltene føler seg berettiget til å heve seg over meg og mine venner, som er medlemmer i BCC. Det kommer tydelig frem i form av kommentarer som «Håper du er klok nok til å la dine barn slippe å vokse opp i denne sekten...», «De er like hengivne som folket i nord Korea mot sine ledere…» «(…) Det er vel hakket verre at du høyst sannsynlig har indoktrinert ungene dine fra førskolealder til å ukritisk følge sekten?(...)», «du er fullstendig hjernevasket!», eller som venninna mi som barneskolelærer fikk tilbakemelding om: «med sånne holdninger burde du Gudhjelpemeg ikke hatt lov til å undervise. I prinsippet er jeg imot yrkesforbud, men her kan jeg godt gjøre ett unntak».

Ethvert forsøk på motsvar blir møtt med den nå «mediabeviste» sannheten at jeg er hjernevasket - at stakkars meg ikke forstår. At jeg faktisk må gå ut av trossamfunnet jeg trives så godt i for å kunne uttale meg om den.

NRKs dobbeltmoral

Dette, NRK, dette har dere ansvar for. Dere som serverer et fordreid virkelighetsbilde av mitt trossamfunn uten å hensynta konsekvensene. Dere som samtidig publiserer artikler om «Hvordan skal vi få en ende på mobbing i skolene?» Snakk om dobbeltmoral. Snakk om maktmisbruk. Snakk om urettferdighet!

Jeg velger å gjøre som Jesus; å «tilgi dem, de vet ikke hva de gjør» - disse menneskene i kommentarfeltene. Det samme velger jeg ikke å gjøre med dere, NRK - for dere visste bedre og det bør dere erkjenne. Dere hadde mer dokumentasjon, flere kilder og mulighet til å vise nyansene i programmet deres. Slik kunne dere bidratt til å redusere mobbing og diskriminering i skolene, på arbeidsplasser, i nabolag og i samfunnet generelt.

BCC er en sunn organisasjon

Jeg velger å ikke male ut om løgnene og tåkeleggingen, eller forklare det ene og det andre. Mitt trossamfunn er en sunn og fremoverlent organisasjon som er i utmerket god stand til å forsvare og redegjøre for seg selv, noe jeg vet at de har gjort og vil fortsette å gjøre. Fremfor en nyansert sannhet valgte NRK likevel clickbait, sensasjon, drama, halvsannheter og enveiskjøring.

Men NRK skal også ha takk. Takk for at dere påskynder meg å sloss for mine rettigheter, for min ytringsfrihet, for min trosfrihet og for det som rettmessig er mitt. Så håper jeg at min stemme også kan bli hørt i denne debatten, til tross for at flertallets stemme i NRK sin dokumentar ble valgt bort.

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt