Verdidebatt

Jeg kjenner meg ikke igjen i medias NLM-omtale

Jeg mener NLM har gjort et stort arbeid over mange år for å legge til rette for gode arbeidsforhold og et godt regelverk for å takle vanskelige situasjoner for ansatte.

Per-Inge Søreng

Mangeårig tillitsvalgt i NLM

Hva skjer i NLM? Ja, dette spørsmålet er det nok mange som stiller seg i disse dager. Hva er galt med den organisasjon jeg har hatt tillitsverv i gjennom nesten hele livet?

Jeg må innrømme at når jeg leser Dagen og Vårt Land forstår jeg lite av det som skrives. Jeg trodde jeg kjente denne organisasjonen godt etter å ha vært kretsstyreleder, skolestyreleder, leder av Kontrollkomiteen i mange år, med i eiendomsselskaper m.m.

Jeg har altså ikke vært ansatt, men frivillig. Mitt yrke har vært selger og leder i forsikringsbransjen gjennom over 40 år. Og jeg har vært i politikken like lenge. Det betyr at jeg vil mene å kjenne arbeidslivet godt både i privat og offentlig sektor. Etter min mening er NLM en av de mest profesjonelle misjonsorganisasjoner i Norge. Kanskje det er problemet?

LES OGSÅ: Endre Stene i nytt innlegg: «Å varsle fungerer ikke, NLM trenger en sannhetskommisjon»

Har lagt til rette for gode arbeidsforhold

Jeg mener NLM har gjort et stort arbeid over mange år for å legge til rette for gode arbeidsforhold og et godt regelverk for å takle vanskelige situasjoner for ansatte. Den sentrale ledelse har egen personalavdeling som også er en ressurs for regioner, skoler og andre. Jeg har heiet på ledelsen for at vi skulle bli gode på bl.a. personalbehandling.

Så er vi mennesker forskjellig og NLM er kjent for at mange har klare meninger om hvordan ting skal gjøres. Men enten vi vil eller ikke må vi opptre annerledes i dag enn da organisasjonen ble stiftet i 1891.

Jeg synes det er leit å høre at enkelte saker ikke har fått en behandling som alle er fornøyd med. Nå er det vel slik at ei sak har minst to sider. Og en arbeidsgiver er bundet av taushetsplikt på en helt annen måte enn ansatte. Jeg regner med at de som har uttalt seg og skrevet innlegg i avisa den senere tid, har tenkt over at de har satt liv i gamle saker som for lengst er avslutta, men som de det gjelder ikke var fornøyd med avgjørelsen. I arbeidslivet kan det være tøft i blant – det vet jeg litt om.

Kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene

NLM er en demokratisk organisasjon hvor vedtak gjøres i generalforsamlinger, årsmøter mv. Det velges hovedstyre og regionstyrer og andre styrer ut fra kvalifikasjoner og nådegaver. De ulike styrene ansetter folk i lederstillinger og andre viktige stillinger. Har vi ikke lenger tillit til at de som velges og ansettes gjør en god jobb for hele organisasjonen?

Jeg kjenner meg altså ikke igjen i de beskrivelser som fremkommer i media, men har forståelse for at enkelte saker kunne vært behandla bedre. Det er mennesker på begge sider av bordet med sine styrker og svakheter.

NLM er en stor organisasjon med foreninger, regioner, leirsteder, ansatte og frivillige forkynnere, forsamlinger, gjenbruk, skoler og et stort arbeid ute i den store verden. Slik jeg kjenner dagens og tidligere ledere i NLM, ønsker de det beste for hele organisasjonen for på den måten å fremme mottoet VERDEN FOR KRISTUS.

LES FLERE SAKER OM NLM-KONFLIKTEN:

• NLM-generalen taus om kommisjonsforslag

• Ekspert til NLM: – Ta imot kritikken, lytt til varslere som ikke føler seg hørt

• NLM har mottatt flere varsler etter leserinnlegg

• Vårt Land mener: Fagforeningsarbeidet i NLM er viktigere enn noensinne

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt