Verdidebatt

Ikke min justisminister

NRK lot Sians leder sjikanere og ærekrenke meg og alle andre muslimer. Så kom landets justisminister på skjermen uten å si et ord om det.

Shoaib Sultan

Samfunnsdebatant og politiker for MDG

På TV-programmet Debatten i NRK torsdag kveld koblet Sians leder Lars Thorsen begrepet «god muslim» opp mot muslimenes profet, og deretter opp mot krig, voldtekt, slaveri plyndring, snikmord og massemord.

Muslimer, eller islam om man vil, kobler for all del profeten opp mot begrepet «god muslim», men den videre koblingen er det altså ikke muslimer som gjør, ei heller strever muslimer som ønsker å følge profetens eksempel opp mot dette som ideal. Vårt ideal er Profeten, men vi er ikke bundet av Sians løgnaktige fremstilling av Ham eller vår religion.

LES OGSÅ: Islamsk Råd vil ikke at koranbrenning skal dekkes av ytringsfriheten

Shoaib Sultan

Sjikanerende og ærekrenkende

Videre i programmet gjør Thorsen innvandring av muslimer om til folkemord på etniske europeere. Samtidig som han er opptatt av å fortelle at han ikke bryr seg om rase, påpeker han at verken den norske politikeren Hadia Tajik, eller hennes barn, er etnisk norske.

Ikke uventet glir Thorsen deretter raskt gjennom groomingskandalen i Storbritannia, og statistikk over voldtektsforbrytelser i Danmark, og konkluderer med at «gode muslimer» her i landet må deporteres fra Norge eller interneres på livstid.

I en liste over hvem som hører til i denne kategorien, ble undertegnede nevnt sammen med Mullah Krekar, som er internert i Italia, men også fredelige anstendige mennesker i Norge som mine to gode venner Basim Ghozlan og Lena Larsen. Det er greit at vi skal ha ytringsfrihet, men dette er da grovt sjikanerende og ærekrenkende utsagn?

På en måte var dette veldig greit. Programmet illustrerer hvorfor det har vært riktig av NRK å velge å ikke gi høyreekstremister en scene tidligere. En får håpe det kanskje inspirerer statskanalen til å tenke lenge og nøye gjennom før de slipper dem til igjen.

LES OGSÅ: Preses hardt ut mot Sian: – Verdier som er uforenelige med kristendom

#IkkeMinJustisminister

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne igjen, det Sian argumenterer med, er altså interneringsleire og deportasjoner av uønskede elementer fra samfunnet. Altså, de facto etnisk rensing.

Ja vel, vi sensurerer ikke utsagn i forkant, men så får man håpe rettsvesenet tar tak i etterkant da? Jeg skjønner ikke hvordan forskerne som snakker om vold, overser dette elementet. Jeg er ikke så bekymret for at Thorsen eller noen andre av folkene rundt ham skal prøve å slå meg ned. Jeg er bekymret for hva de inspirerer andre til å gjøre, og hva slags dehumaniserende retorikk vi i stadig større grad tillater under ytringsfrihetens fane.

Når alt dette skjer, synes jeg det er et viktig poeng at landets justisminister, Monica Mæland, kommer på et øyeblikk senere og ikke har et ord å si om dette. Ikke en fordømmelse, ikke en avstandstagen på det som ble sagt rett før henne, ikke engang når min tidligere sjef, kollega og gode venn Rune Berglund Steen sier ifra, synes hun å mene at det er verdt å kommentere. #IkkeMinJustisminister for å si det slik. Ikke for andre med muslimsk eller minoritetsbakgrunn heller.

Frp, Rødt og Sian

Finansminister og partileder i Frp, Siv Jensen, var også med i programmet. Jeg forventet meg egentlig ikke noe fra den kanten. Men talende, det var det. Det er interessant at Jensen synes det var viktigere å markere større skille mellom sitt eget ståsted og partiet Rødt, enn hun valgte å markere opp mot islam- og muslimhaterne, og rasistene, i SIAN.

Så langt har vi altså hatt to terrorangrep i Norge med rotfeste i den samme hatefulle ideologien vi fikk presentert på Debatten. Jeg føler meg nesten litt nødt til å spørre, er det kanskje slik at storsamfunnet er villig til å tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer dem selv?

LES MER:

Linda Noor: «En stor andel ungdommer i Oslo mener at det foregår en krig mellom Vesten og islam»

Lars Gule om aggressive antirasister: – De sa jeg ikke hadde rett til å stoppe dem

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt