Verdidebatt

LO bryter med Geelmuyden Kiese

LO avbryter samarbeidet med Geelmuyden Kiese. Det melder Dagens Næringsliv.

Oslo  20120928.
Hans Geelmuyden hjemme med bilder av hans stabbur. 
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Hans Geelmuyden, sjef i PR-byrået Geelmuyden Kiese (GK), har fått kritikk fra flere hold den siste tiden. I går var en rekke av GKs kunder kritiske til toppsjefens utspill. Kiese sa blant at «kebabnorsk ikke er godt nok i GK» i debatten om hvor hvit og mangfoldsfattig PR-bransjen er.

Flere av kundene beskrev overfor Vårt Land i går at tilliten var svekket og har bedt om å diskutere dette med GK.

Nå er det kjent at én av kundene også avbryter samarbeidet. Det er Dagens Næringsliv som melder at LO nå har brutt med PR-byrået.

– LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, forteller informasjonssjef i LO, Jenny Ann Hammerø, til DN.

– Jeg ble akkurat informert om at LO trekker seg. Det beklager jeg sterkt, sier Geelmuyden selv.

Videre svarer han det samme som han har gjort til Vårt Land de to siste dagene – at han har bekalget to av uttalelsene, og at han ikke kan gjøre mer enn det.

– Brenner broer

En rekke kunder Vårt Land snakket med i går, uttrykte skepsis overfor Geelmuydens uttalelser.

– Vi samarbeider med flere dyktige ansatte i Geelmuyden Kiese. Vi har et godt samarbeid om å forhindre skadelige alkoholbruk i samfunnet, men synes denne saken er så alvorlig at vi har bedt om at debatten og utspillene blir tema på et evalueringsmøte vi har med GK i ettermiddag, fortalte Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Også Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), tok avstand fra GK-sjefens utspill.

– Vi tar sterk avstand fra uttalelsene til Hans Geelmuyden. Vi er overrasket over at en som jobber med kommunikasjon kommer med denne typen utsagn, og det svekker vår tillit til ham som ekspert på strategisk kommunikasjon, skrev hun i en e-post.

Ikke fornøyde i kirken

Den norske kirke er også å finne på GKs kundeliste, og Jan Rune Fagermoen, fungerende direktør i Kirkerådet, var heller ikke særlig tilfreds med Geelmuydens ordbruk.

– Vi er opptatt av å si klart ifra at Hans Geelmuydens uttalelser på ingen måte representerer Den norske kirkes holdninger. Vårens rasismedebatt viser at svært mange medmennesker utsettes for diskriminering og rasisme, og Hans Geelmuydens språkbruk spiller på holdninger vi tar avstand fra, sa Dnk-direktøren.

LES SAKENE I DEBATTEN HER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt