Verdidebatt

Beklager, Marius!

Noen ganger står ordene i veien for god og tjenlig kommunikasjon. Dette er en uforbeholden beklagelse!

1 av 2

Det har gått et par dager siden jeg skrev et innlegg på Verdidebatt i stor indignasjon. Anledningen var Marius Timmann Mjaalands innlegg 9. januar om biskopenes tekst «Dåpens gave».

Jeg leste Mjaaland vrangt og ondsinnet

Jeg beskyldte Mjaaland for å være arrogant, nedlatende og belærende, og for å skrive en polemisk tekst. Støvet har lagt seg, og ettertankene siger inn. Jeg tenker fortsatt at denne debattformen ikke er tjenlig – og tenker vi i kirken bør unngå å ta så sterke ord og karakteristikker i bruk, som Mjaaland gjør. Samtidig ser jeg at jeg gjør akkurat det samme selv – og leser Mjaaland både vrangt og ondsinnet. Jeg ser at jeg har vært arrogant, nedlatende og belærende overfor Mjaaland, og det er jeg lei meg for. Beklager, Marius!

LES OGSÅ: Her er hele den nye dåpsteksten til Bispemøtet

Anbefaler alle å lese Mjaalands innlegg

Jeg har lest Mjaalands innlegg igjen. Ja – han bruker sterke ord, ord som provoserer og som da jeg leste dem ble stående i veien for det som var hans gode anliggende i innlegget – å snakke sant, tydelig og klart om dåpen og Guds gave til oss, som er noe alle vi som er en del av kirken står sammen om.

Samtidig som jeg fastholder min kritikk av Mjaaland, anbefaler jeg alle å lese Mjaalands innlegg – igjen. Det er viktige ting han tar opp. Jeg skal gjøre mitt beste til å bidra til en bedre og mer saklig samtale om dette – helst uten å bruke ord som bare oppnår én ting: å stå i veien for en god og tjenlig kommunikasjon.

Arnfinn Eng, prest

LES OGSÅ:

Merker «Tania Michelet»-effekten: – Mye høyere dåpstall enn i fjor

Prest vil ha barnevelsignelse: «Det må ikke være slik at kirken sier dåp eller ingenting»

Kirkevalget førte til at flere meldte seg ut av DNK i 2019: – Grunn til selvransakelse

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt