Verdidebatt

Ap tar gjerne KrF sine velgere

Forhandlingsutspillet til AP er gjort for å redde AP - på KrF sin bekostning.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Jonas Gahr Støre åpner døren for ( ) KrF-velgereog bruker Kjell Magne Bondevik som vitne ().» Hva er så egentlig utspillet fra AP, som er  referert i VL artikkelen? https://www.vl.no/nyhet/ap-store-tar-gjerne-imot-skuffede-krf-velgere-1.1233074 

Noen dager forut sa AP lederen at forhandlingsutspillet til KrF var lagt i skuffen. Allikevel, mens KrF forhandler med regjeringen, trekkes frem et forhandlingsutspill som skal friste og kan splitte. Det nevnes ikke hva partiets holdningen til abort er, tross strenge krav om avklaring til regjeringen. Det antydes i stedet at AP vil frata kontantstøtten til småbarnsforeldre, og gi skattelette til LO.
Hovedhensikten med dette fiktive utspill er tydeligvis at AP vil ha KrF sine velgere til å velge AP ved neste Stortingsvalg. Artikkelen sier; «Han sa også at Ap «alltid har hatt en dør inn mot sentrum, fordi det er velgere der».»
AP sine utspill til KrF er en indirekte årsak til at KrF presses under sperregrensen og eventuelt ut av Stortinget. Forhandlingsutspillet til AP er gjort for å redde AP - på KrF sin bekostning.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt