Verdidebatt

Byggeskandalen hos frimurer, finnes det ?

For to hundre og fire år siden, så var jeg da engelsk, så det er vanskelig å ha peiling på om det er sant at det er første gang man har skandaler som omtales slik at Stortingspresident går ned syv hundre tusen i lønn. Det hadde vært greit for meg å tjene 700 000, da hadde jeg gått uansett opp i lønn. Finnes det virkelig byggeskandaler hos frimurer ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sju hundre tusen som en går ned i lønn ! Ja, fra hvilket lønnstrinn ? Hvor tjener man som Stortingpresident ? Man blir bare sjokkert ved å lese dagens Aftenposten. Så ille er det at det ser ut at man ikke får puste, da mange setninger mangler mange komaer. Men slik er det sikkert å være politisk kommentator ?

For sju hundre tusen, da hadde ikke jeg gjort en dårligere jobb enn den jeg gjør, men det hjelper med motivasjonen. Det er mye penger i måneden, og det ser ut til at noe stemmer med frie murer når losjene er hemmelige. Man får mye mer ut av felleskapet da Presidenten hadde glemt at han hadde arveoppgjør med en verdi på to hundre millioner kroner. Beklager, den hadde jeg glemt, dere vet, det finnes jo steiner med flere hjørner- referansen til traduksjonen av the corner stone. Nei, Gud elsker personer med flere aspekter, ikke noen som sitter stille i et hjørne.

jeg er ikke så flink med matematikken, men liker å se på grafer, med tall som forklarer godt prosesser. Jeg har jobbet som bilmekanikker og er nå ekspert på analyse. Så den tunnelen under Stortinget er noe underlig. Ja, om det er betongen som koster mer, eller om det er fordi svingen var feil, man ser at det går opp med disse pengene. Avsnittet heter da Stortingets byggesprekk. Jeg kan gjerne kalle dette for en etappe fra Le Tour, om det er de ski, eller de Norvège. For en oppoverbakke, gitt.

Den regnes ikke i prosent, nei men det kan være en etappe i Alpene, det. Litt mer seriøst nå. Presidentskap vedtar å rehabilitere Prinsens gate 26. Det betyr noe i den gate, som ikke ser ut lenger. Greit, er det da noe uvanlig ? Nei. Det som ikke stemmer er jo tallet på slutten. Regningen som jeg sier. De sier budsjett. Sytti millioner !!!

Hva er det som koster slik ? 70 millioner. Vi er nå over fem millioner innbyggere, så det kunne ha vært godt å få litt derfra. Men greit, slik er det også med frimurer. De vet hva som må rehabiliteres, og at det må koste mye. Jeg har en slik person hjemme. Kona som støvsuger åttende marsj for å markere at jeg ikke støvsuge, men som er egentlig kvinne resten av året. Og det er merkelig, men ting som for meg er dyre, er langt unna trinnet hos min kone. Det vil si at isteden for å kjøpe et hus på rundt to millioner, så henter hun informasjon fra en eller annen netside hvor hun finner liknende hus ; som koster tolv millioner.

Må ting virkelig koste så mye ? Er gata full av gamle ting og tang, eller er det et slott der ? Hvordan kan en si at noe trenger renovasjon og oppussing på opptil 70 millioner ? Der ser man at noe er galt. For " budsjettet " som jeg endelig kan stave riktig har nådd topper som ligner le Pic du Tourmalet. Jeg tok et norsk navn : Tor og male. Må frie murer som er bygd etter guddommelige skikk og bruk koste to milliarder og trettito millioner norske kroner ?

Har jeg vært med på å betale en del av dette, med skattepengene ? Kommer jeg til å betale noe ? eller er dette tatt fra egen konto ? Jeg mister armer og bein, og tenker nå at det ligner italiensk mafia, russisk rullett, blandet med fransk korrupsjon. For det er ikke å lure. Ting som folk kaster oppi kontainer som står i en eller annen miljøstasjon er der nede. Verdier av ting man bygger- med eller uten tillatelser er plutselig uten verdi. Man ser jo tykk røyk i Oslo i disse dager. Som man kan se, så er papirer uten verdi, da alt brenner.

Er ikke frimurer kjent med resirkulering, gjennvinning, beskyttelse, bevaring av gamle ting? Måtte det være så dyrt ? Finnes det ikke noe gjenbruk i Norge ? Hva er det som kommer til å koste oss over to milliarder ? Er ikke en gate en gate ? Er det fordi gata heter Prinsen ? Eller er det en bank de bygger ? Er ikke en tunnel,  en tunnel ?  Betong,betong ? Asfalt,  asfalt ?Eller er det fordi vi ikke har samme syn på hva ting egentlig koster ?

Greit, da ser det ut til at det virkelig finnes byggeskandaler når man beregner at prosjektet koster 70 millioner for så å skrive 2,3 milliarder over.

Ops, beklager, det var ikke det jeg måtte mene !

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt