Verdidebatt

Vigselstriden: David mot Goliat!

Tilstanden i vigselstriden minner om situasjonen «menigheten» befant seg i før David kjempet mot Goliat. Israel var i krig mot filisterne, og de to hærene var oppstilt til kamp i hver sin skråning i Ela dalen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I førti dager, morgen og kveld, stilte Goliat seg opp og utfordret til duell. Hans rop runget gjennom dalen. Alle israelittene ble redde og motløse da de hørte Goliats ord og så hans enorme størrelse. Goliat vant uten å kjempe, for «menigheten» trodde ikke lenger på seier!

I Vigselstriden er det ikke et menneske med ualminnelig styrke og størrelse som sprer frykt og får mange til å tie. Den «Goliat» vi kjemper mot er ikke et menneske, men meninger! Dag etter dag ropes disse ut og truer med å beseire menigheten uten at den kjemper imot. Dagens situasjon er på mange måter verre enn i Goliats dager. Nå har vi ikke bare en kjempe på andre siden av dalen å forholde oss til, men han har fått mange talsmenn på innsiden av menigheten. Noen truer og håner. Andre maner til fred og toleranse. Dersom du sitter taus og hører på Goliats rop dag etter dag går det mot nederlag. Samliv med «Goliat» er umulig, dere vil leve to forskjellige liv.

Vi må gjøre som gjetergutten David gjorde. Han hørte på Goliat én gang. Deretter gikk han til bekken og fant fem steiner. I bekken(Bibelen)finner du steiner(sannheter)du skal legge i slyngen(munnen)og slynge ut(tale)mot Goliat.

Første stein: Gud har talt tydelig!1 Kor 6:9-11

Det hevdes i debatten at det bare er tale om to ulike bibeltolkninger, og vi må følgelig være ydmyke, da den ene kan være like rett som den andre. Går du til Bibelen for å se hva Gud har sagt om homofilt samliv er den krystallklar. Gud kaller det synd, på lik linje med løgn, baktalelse, misunnelse og mange andre ting. 3. mos 18:22, Rom 1:26-27, 1 Tim 1:8-11

For å komme frem til det standpunkt at homofilt samliv er velsignet av Gud og etter hans vilje, må en se bort fra alt Gud har sagt om dette emnet.

Andre stein: Sannheten setter fri!Joh 8:31-32

Goliat anklager deg for å være kjærlighetsløs og ute etter å ødelegge andres liv. Nettopp fordi det er menneskers liv som berøres opplever mange seg «truet» til taushet eller de begynner å tvile på eget standpunkt. Mange holder sin tro for seg selv fordi det er så vondt for «Ola» eller «Kari» å høre deres overbevisning. Goliats rop er løgn – du kjemper ikke mot mennesker, men for mennesker! Du kjemper for Sannheten som setter mennesker fri. Evangeliet kaller oss både til omvendelse og tro. Det provoserer mange som er vant med å høre bare halve sannheten: «Gud er god, ta det med ro, begynn å tro, det koster ikke no!» Mye sant i dette, men det kostet Gud alt, og han kaller oss til å tro evangeliet, legge våre egne liv ned og vende oss bort fra det som står hans vilje imot. De gode nyhetene blir først virkelig gode når vi også får høre de «dårlige nyhetene», at vi alle er syndere som trenger Guds tilgivelse. Guds Sannheter har kraft til å sette mennesker virkelig fri! Luk 24:47, 2 Tim 2:19.

Tredje stein: Gud skal dømme!Rom 14:10-12

Goliat forsøker å psyke deg ut ved å kalle deg dømmesyk. Du dømmer ingen ved å fortelle hva Bibelen sier. Dommen tilhører Gud. En dag skal vi skal alle fram for hans domstol for å avlegge regnskap for vårt eget liv. Da vil Gud felle en endelig dom, også i den pågående vigselstriden. Inntil den dagen kommer, skal vi nøye oss med å bedømme alt i lys av hva Gud sier i Bibelen.

Fjerde stein: Vær sannheten tro i kjærlighet!Ef 4:15

Bli ikke trett av å si det som er sant! Sannheten er sterkere enn løgnen. Men en sannhet som forties har liten innflytelse på en løgn som ropes ut fra morgen til kveld. Stå opp for Sannheten, men gjør det i kjærlighet! La dine steiner ramme «Goliat» (meningene), og ikke de mennesker som gir sin stemme til hans rop. Vær trofast mot Guds ord, der hvor kampen står!

Femte stein: Gud er større enn Goliat!Matteus 28:18

Som i Davids dager er «menigheten» rammet av en alvorlig lederkrise. Kongen og hans fremste menn var satt ut av spill, og i denne situasjon ble en gjetergutt sendt til fronten. Han var uten sverd og skjold, men med en sterkt tro og en stor Gud i ryggen.

Nå kaller Gud deg til «fronten». Når du hører «Goliats» rop tordne gjennom dalen, og frykten vil gripe ditt hjerte da løft blikket og se opp. Bak kjempen står en ufattelig stor Gud som forsatt har all makt i himmel og på jord. Dette er dypest sett ikke din kamp, men Guds kamp. Han står forsatt ved sitt ord og bak sine løfter.

Nå er det din tur til å plukke opp steinene og gå til kamp mot «Goliat». Reis deg fra bekken og svar på kjempens rop med sannheter fra Guds ord!

For flere artikkler gå til vigselstriden.no

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt