Verdidebatt

Overgrep mot kvinner i stor skala

Vestlige eliters strategi med å dysse ned problemer knyttet til innvandring og manglende integrering er feilslått, og på lang sikt farlig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den 19. desember stilte jeg her i avisen følgende spørsmål til KrFU-leder Ida Lindtveit: «Har [hun] reflektert over konsekvensene av å ha tusenvis av sinte, arbeidsledige, mistilpassede og seksuelt frustrerte unge menn gående omkring? Har hun tenkt på at mange av dem kommer fra noen av de mest voldelige, æresbaserte, kvinneforaktende, intolerante og anti-intellektuelle kulturene i verden? Dette vil – blant annet – føre til at mange europeiske jenter og kvinner kommer til å bli voldtatt (slik Sven Egil Omdal påpeker i Aftenbladet 14. november (krever abonnement); deler av artikkelen er sitert her).»

I sitt innlegg to dager tidligere hadde Lindtveit gått høyt på banen når det gjelder å bagatellisere utfordringene knyttet til den pågående flyktningestrømmen, samt komme med hard kritikk (både på og mellom linjene) av alle oss som er bekymret og mener at Norge og Europa må ta rev i seilene om den helt store katastrofen skal unngås. KrFU-lederen har hittil ikke svart.

Tyskland rystes i disse dager av en nasjonal skandale som nettopp har sin bakgrunn i at «tusenvis av sinte, arbeidsledige, mistilpassede og seksuelt frustrerte unge menn [går] omkring». For en nærmere forklaring på hvorfor overvekt av menn er så farlig, se f.eks. Europe's Man Problem: Migrants to Europe skew heavily male—and that's dangerous, av professor Valerie Hudson, Politico Magazine 05.01.2016.

På nyttårsaften utsatte et stort antall unge menn med «arabisk eller nord-afrikansk utseende» mer enn hundre tyske kvinner for grov, seksuell trakassering på sentrale steder i Köln, Hamburg og Stuttgart (Spiegel 6/1). Politiet mener at mer enn tusen mennesker var til stede i det aktuelle området bare i Köln (Frankfurter Allgemeine 5/1). Skjønt ingen kan vite med sikkerhet hvor mange av disse som aktivt deltok i å utføre overgrepene (se likevel her, her, her, her).

Seksuell trakassering i en slik skala har, ifølge tysk politi, tidligere ikke forekommet i landet. Når fenomenet likevel opptrer tre forskjellige steder på likt, kan vi være forholdsvis sikre på at det hele er organisert, hvilket gjør det enda mer alvorlig (BBC 5/1). Justisminister Heiko Maas har beskrevet det som en «helt ny form for organisert kriminalitet» (Deutche Welle 5/1; engelskspråklig artikkel).

Mennene opererte i grupper på ti til tjue, sirklet inn sine ofre, og befølte dem over hele kroppen. Mange ble frastjålet mobiltelefoner og verdisaker. Heldigvis er det foreløpig bare anmeldt to voldtekter. Det er likevel klart at trakasseringen – både verbalt og fysisk – er av svært alvorlig karakter (Spiegel 7/1).

Hvor hjelpeløse må ikke kvinnene må ha følt seg når de alene, eller sammen med noen få andre, er blitt omringet av det mangedobbelte antall menn som krafser og klår, hånler av dem, spytter på dem, stikker fingre inn i «alle kroppsåpninger», og i noen tilfeller også river truser etc. av dem.

Saken har selvsagt blitt viet stor oppmerksomhet i tyske og internasjonale medier, men det er verdt å merke seg at det gikk påfallende lang tid fra hendelsene fant sted til det hele ble allment kjent. Dette forsøket på å skåne allmenheten for virkeligheten, har skapt sterke reaksjoner, blant annet fra tidligere innenriksminister Hans-Peter Friedrich (Focus.de, 6/1). Tyske redaktører har formodentlig tenkt omtrent som den norske KrFU-lederen, nemlig at vi må unngå å skape frykt og bekymring i befolkningen.

Noen har ment at de aktuelle overgrepene ikke har noe med den pågående asyltilstrømningen å gjøre. Köln-avisen Express (7/1) har imidlertid snakket med politifolk som opplevde dramaet på nært hold nyttårsaften, og de kan fortelle at mange av overgriperne faktisk var nyankomne asylsøkere (se også Document.no).

På Verdidebatt.no er jeg blitt utfordret til å forklare hvilken 'agenda' jeg har når jeg skriver om denne typen fenomener. Her er mitt svar:

  • Jeg tror vestlige eliters mangeårige strategi med å dysse ned problemer knyttet til innvandring og manglende integrering er feilslått, og på lang sikt farlig.
  • Jeg tror med andre ord at ærlighet varer lengst; eller at «sannheten skal sette dere fri» (noe enhver kristen burde kunne si seg enig i).
  • Mer generelt tror jeg at vi må forsikre oss om at integreringen holder tritt med innvandringen. Slik er det ikke i dag, og den pågående utviklingen er neppe bærekraftig. Derfor skriver jeg om utfordringer som jeg mener folk flest, og ikke minst våre politikere, i større grad enn hittil, bør ta inn over seg.

Jeg er glad kansler Angela Merkel nå erkjenner at angrepene har vist at det i enkelte miljøer er «forakt for kvinner» og at hun nå vil ha åpen debatt om integrering. Hun får sterk støtte fra folketingsmedlem Naser Khader i Danmark som mener kvinneforakt er et alvorlig problem i arabisk mannskultur (Jyllands-Posten 7. januar).

La meg avslutningsvis nevne at min siste bok, «Fundamentalistiske favntak», peker på at vestlige samfunn ser ut til å være rammet av en slags politisk/ideologisk fundamentalisme, som gjør oss handlingslammede. Samtidig forsøker jeg å peke på konstruktive veier ut av dagens fortvilte situasjon, blant annet ved å promotere moderat islam (se Appendiks I i nevnte bok, skrevet av professor Abou El Fadl, for en nærmere forklaring og drøftelse av begrepet moderat islam). Dersom overgriperne i Tyskland (samt Finland, Sverige, Sveits og Østerrike) hadde vært gudfryktige muslimer, da hadde de ikke utført disse avskyelige handlingene.

Dette innlegget ble, med noen mindre justeringer og forkortelser, publisert i Vårt Land 09.01.2016 (side 36).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt