Verdidebatt

I Donald-land

Eliten venter på retningslinjer

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det har ikke skjedd så store forandringer i verdenspolitikken på tiår som det har gjort i det siste året og det mest forvirrede land på den internasjonale banen for tida er USA hvis posisjon synker som et blylodd.

Den norske eliten som beskjeftiger seg med utenrikspolitikk skriver knapt om det som foregår,eller i beste fall uklart og grøtete. Det tror jeg kommer av at de er vant til å gå på signaler og autopilot fra Washington via New York Times og Washington Post hvor det også hersker forvirring.  Utrent i selvtenkning som den norske eliten er, kommer det ikke en eneste lederartikkel eller kronikk som redegjør for hva som nå skjer.

Vi har jordskjelv og tsunamier i verdenpolitikken, men en later som alt er ved det gamle,noe det definitivt ikke er. Fram til jul skal jeg etter beste evne forsøke å forklare hva som skjer i lettleselige uakademiske innlegg.

Forleden dag  praiet den greske kystvakten et lasteskip utenfor Rhodos som het Nour-M.Båten hadde tyrkisk kaptein,registrert i Sierra Leone. I lasten befant det seg 20 000 Kalasnikov Maskingevær som jo er en geriljas sentrale våpen - pluss ammunisjon selvagt i tonnevis. Kapteinen sa han var på vei til Libya med våpnene,noe som frambrakte munterhet for Jihadene der selger våpen i store mengder selv. De 20 000 Kalasnikover skulle selvfølgelig inn til Jihadene i Syria som kontinuerlig klager over våpenmangel.

En sånn last koster jo naturligvis mange millioner dollar og prins Bandar i saudisk etterretning har nok skrevet ut sjekken. Svært liten tvil om det.

Det andre som arabiske/pakistanske aviser melder er at SaudiArabia vil ha trent et sted mellom 5000 og 10 000 Jihadister inni PAKISTAN. For Syriakrigen.

Dette vil sikkert fortone seg som underlig for mange,derfor en forklaring:

Fra midten av 1960 fant den saudiske staten ut at den ville at Wahhabi-Sunni islam skulle være den dominerende religiøse retningen i Ummahen, det islamske verdenssamfunnet. I særdeleshet Pakistan ble et enormt satsningsområde hvor saudiene laget sine "egne" klientpartiet såsom Jamaat Ulama islami (JUI) og Jamaat-i-Islami som satte opp Madrasas (Koran-skoler) som er rekrutteringsfabrikken for Jihad.

De Jihadistene som utgjorde Talibanbevegelsen kom fra slike saudi-finansierte Madrasas og som vi vet inntok disse Kabul i 1996. Uten anerkjennelse og maksimal støtte fra Wahhabi-Saudi hadde ikke dette vært mulig.

Det som i dagens sammenheng er viktig er at i Afghanistan var det en enklave med Shia-muslimer som heter Hazaras. Innen wahhabi-islam,som Taliban tok svært mye av,er SHIAER å betrakte som vantro,frafalne og kan derfor drepes.

Meldingen fra Taliban-ledelsen gikk slik: "Hazarene (shia) er ikke muslimer og nå må vi drepe hazaras. Enten aksepterer dere Hazaras å bli muslimer eller dere har å forlate Afghanistan. Altså: dere kan velge mellom å konvertere til Sunni Islam,reise til Shia-Iran eller å bli drept."

Det resulterte i at mange tusen Hazaras-shiaer ble massakrert av Wahhabi-Taliban. Iran var på nippet til storkrig med Taliban etter dette.

Allerede i 1802 drev de saudiske Wahhabiene nedslakting av Shiaer i den hellige byen Karbala i Irak.

Det blir helt umulig å forstå barbariet i Syriakrigen om man ikke griper tenkemåten til Wahhabi islam som Saudiene den dag idag vil skal være motoren for et Wahhabi-Kalifatet med hovedstad i Mekka.

Den norske måten å analysere den islamske verden på er å dele opp i nasjonalstater og så pirke i disse. En glemmer at fram til 1922 var statsformen for Islam Kalifatet som utgikk enten fra Bagdad,Damaskus eller Istanbul. Folk med svake historiekunnskaper tror at det er noe romantisk tullprat når militante jihadister skriker om Kalifatet, men før Vesten satte opp koloniale grenser,var dette Islams statsform. Og de militante vil nå ha det gjenopprettet med islamske atombomber.

Alt dette med nasjoner og grenser spiller derfor overhodet ingen rolle innen saudisk wahhabitenkning og Jihadismen generelt.

Altså: godt hjulpet av Iran/Hizballah har Bashar al-Assad kommet på offensiven i Syria og det saudiske svaret på dette er å globalisere krigen ytterligere ved å aktivisere alle sine støttespillere i Pakistan. Det som idag kalles Pakistan-Taliban består av grupper/partier som gjennom tiår har vært finansiert av først Prins Turki (etterretningssjef også for osama bin laden),deretter prins Bandar.

Det som da skjedde i slutten av oktober var at en amerikansk drone drepte lederen for Pakistan-Taliban,Hakemullah Mehsud, og innsatte umiddelbart Mullah Fazlullah som sendte ut følgende melding:

"Hakemullah løftet fram sentraliteten av Jihad og konsoliderte ideen om det GLOBALE JIHAD OG KALIFATET blant mujahedinene."

Opp til nå har det vært kjent at Saudi/Qatar har betalt Jihadister fra hele 60 nasjoner i Syria, men nå har de åpenbart tatt en beslutning om å utvikle-utvide denne krigen for den videre Ummah ved å forsøke å dra Pakistan-Taliban inn i Syria samt instruktører fra den pakistanske hæren.

Som jeg var inne på igår. Saudi og venner kommer med økonomiske tilbud til et halvt bankerott Frankrike som de ikke har råd til å si nei til: støtt vår politikk og vi skal kjøpe franske våpen til milliarder av dollar og dere skal få subsidiert olje og gass. Akkurat samme type forslag som prince Bandar forsøkte å kjøpe Russland med.

Her er det helt oppsiktsvekkende saker på gang som kan være begynnelsen til slutten på EU-prosjektet. En arabisk analytiker skriver om utviklingen:

"Det ser ut som Frankrike tar mål av seg til å bli den europeiske deltageren i den voksende blokken bestående av SAUDI-ISRAEL." !!!!!!

Vi husker alle at Brussel sa i årevis at meningen var å fremme en felles EU-utenrikspolitikk.

I øyeblikket er det tre forskjellige utenrikspolitikker i EU,representert med Berlin,London og Paris og de drifter fra hverandre!

Og ingen av våre media gjengir det som israelske Netanyahu sier om dagen som burde vært overskrifter i våre aviser hvis vi ikke var så bortkomment provinsielle:

"VERDEN BURDE VÆRE LUTTER ØRE NÅR ISRAEL OG ARABERNE SNAKKER MED EN STEMME. DET SKJER IKKE SÅ OFTE."

USA, som den norske eliten har et religiøst forhold til,er nå spilt helt utover sidelinja i Midtøsten. Egypt vil kjøpe våpen fra Russland og overveier å gi Putin baserettigheter.

Verden er snudd opp ned og ingen offisielle ser ut til å ha oppdaget det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt