Verdidebatt

KrF "vrengt" nok?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå er vel KrF "fadesavlg" og det en "gjorde galt" kanskje omtalt nok her i verdidebatt.no og andre steder. Tiden er overmoden til å mene noe om å få partiet opp av skandaledalen.

Jeg prøver meg med følgende:

1. Jeg opplevde tredveårenes nød med folk som ble nektet brød i butikken,. Derfor har  jeg hatt håp om at Ivar Åsens dikt skal være retningsgivende for politikken:
"Til lags åt alle kan ingen gjera, deter no gamalt og vil så vera. Eg tykjer stødt det er best, å hjelpa den, som det trenger mest."
 Det innså vår første stortingsrepresentant, Nils Lavik. I  trontale- og finansdebatten i 1939 siterte han dao gså siste del av forannevnte vers.
Kamp m ot fattigdommen kan kanskje vektlegges atskillkig mer enn det en klarte å få frem i valgkampen. Det må alltid være et varemerke ut fra kristen tankegang å
bekjempe fattigdom ute og hjemme.
Kanskje Haugearven må komme mer i fokus. En åndelig reformator  og fornyer av kristenarven. Han la grunnlaget for de viktigste folkerørslene  for utviklingen av Norge. Han skapte nye arbeidsplasser. Sekretær Per  Gunnar Olsen i LO skrev i forbindelse boken Ånd og Hånd  - Hans Nielsen Hauges etikk for ledelse og næring - av Sigbjørn Ravnåsen: "Denne boken om Hans Nielsens Hauges liv og tanker, og hans arbeid ikke minst for å skape verdier og arbeid for fattigfolk, gir god innsikt  i samfunnsforhold og arbeidsfolkas kår . Jeg anbefaler alle som er interessert i historie og utviklingen av fattig-Norge til dagens velstandssamfunn."

Kanskje  KrF burde ta nærmere kontakt med Haugeinstituttet, som ledes av Sigbjørn Ravnånsen. 

2. Det bør fremheves sterkere  at KrF er  åpen for medlemmer og velgere som er opptatt  av enkeltsaker og /eller helheten i den politikk partiet fører..
Tiden burde være inne til forsoning og kompromiesser mellom kristne grupperinger. Jeg håper man holder på det  spesifikt kristelige , så en ikke skal være i tvil hvilket fundament en bygger på i kristen politikk. Bibelen er en god rettesnor med understreking av det overordnede kjærlighetsbudet. Familien og skaperverket og livets ukrenkelighet kan vi ikke gå på akkord med.
Det må ikke være tvil om KrF`s varemerke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt