Leder

Professor Dietrich blir ny styreleder i Digni

Digni meldte i forrige uke at Dietrich overtar rollen som styreleder etter Dagrunn Eriksen.

Paraplyorganisasjonen Digni melder på sin nettside at VID-professor Stephanie Dietrich er blitt valgt som styreleder for en treårsperiode.

– Den økende interessen for tros- og livssynsaktørenes rolle i internasjonal bistand – og styrkingen av sivilsamfunn i arbeidet med FNs bærekraftsmål – gir et godt grunnlag for Dignis arbeid, også i fremtiden. Dette arbeidet vil jeg gjerne bidra til, sier Dietrich.

Styrker kompetanse

Valgkomiteen tok avgjørelsen 25. april under et møte i Oslo. Den har prioritert kandidater som «styrker den akademiske kompetansen i styret, og som gir viktig erfaring med, og kompetanse på skjæringspunktet mellom bistand og næringsliv», ifølge digni.no.

Professoren skal blant annet jobbe i samarbeid med styret med strategisk arbeid, implementering av handlingsplaner og posisjonering av Digni for fremtiden.

LES OGSÅ: Norsk journalist lurt til å hjelpe etterretningsagent med å sverte Smiths venner

Godt rustet

Dietrich jobber i dag som førsteamanuensis og professor ved Diakonhjemmet Høgskole og VID vitenskapelig høgskole.

Hun har sin faglige kompetanse, og ledererfaring innenfor internasjonale og økumeniske spørsmål. Det er blant annet innenfor dette feltet hun ønsker å lede og videreutvikle organisasjonens arbeid.

– Samarbeidet mellom norske organisasjoner tilknyttet Digni, Norad og kirker og organisasjoner i sør, muliggjør et arbeid som jeg har tro på, med høy bistandsfaglig kvalitet og forankring hos lokale aktører.

LES OGSÅ: Vil fly 100 prester til Tyrkia

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Leder