Meninger

Karsten Isachsen fikk Petter Dass-prisen 2014

Karsten Isachsen er folkets talsmann overfor kirken vel så mye som kirkens talsmann i folket.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Avisen Vårt Land har bestemt at Petter Dass-prisen 2014 skal tildeles prest, forfatter og foredragsholder Karsten Isachsen.

Gjennom et langt yrkesliv som prest, forfatter og foredragsholder har Isachsen bygd seg en unik plattform for formidling av kristen tro og tanke ut i det brede lag av befolkningen.

Helt siden 1970-tallet har han markert seg som en av Den norske kirkes tydeligste og mest folkelige representanter i det offentlige rom. Han er en mester med ord, både skriftlig og muntlig.

Mest lest

En av de fire andre nominerte til årets pris, andaktsgeneral Helge Gudmundsen, trakk fram Isachsen som sin favoritt blant de andre nominerte:

«Jeg kommer til å juble hvis Karsten Isachsen får prisen. Han har en unik formidlingsevne og er en kunstner som leker med ord for å finne ut hvordan ordene best kan treffe hjertet. Jeg har samarbeidet mye med ham i arbeid med radioandakter, og jeg mener ingen overgår ham som radioforkynner. Jeg har aldri møtt en forkynner som er så opptatt av Jesus som Karsten er.»

Med base i Skurdalen har Karsten Isachsen reist utallige kilometer i alle himmelretninger og møtt mennesker på mange tusen seminarer og temakvelder. Han debuterte som forfatter i 1978 med boka Gjester som ikke vil gå. 36 år og en halv million solgte bøker senere, kan han titulere seg som vår tids mest lest oppbyggelsesforfatter i Norge.

LES VÅRT INTERVJU MED PRISVINNEREN (MED VIDEO): Lever godt med sjukdomen

Folkekirken

Isachsen er en varm forsvarer av folkekirken – ikke først og fremst gjennom de ordene han er så flink med, men gjennom sin posisjon i den offentlige samtalen om tro og tvil: Han er folkets talsmann overfor kirken vel så mye som kirkens talsmann i folket.

Ifølge statuttene skal Petter Dass-prisen gis en person eller en institusjon som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd.

Karsten Isachsen oppfyller disse kriteriene på en fremragende måte og er en verdig vinner av årets pris.

LES OM HANS MEDNOMINERTE: I dag kåres vinneren

Følg oss på Facebook og Twitter!

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Meninger