Store penger bak jakten på evig liv

UDØDELIGHET: Elon Musk og Jezz Bezos er blant støttespillerne for forskningsmiljøer som jakter på evig liv. – Et typisk refreng er gjerne at en veldig liten sjanse er bedre enn ingen sjanse, sier professor i sosialantropologi, Annelin Eriksen.

Annelin Eriksen. Evighetsmennesket - om teknologi, vitenskap og udødelighet.
EVIG LIV: Jakten på evig liv befinner seg ifølge Eriksen i landskap som ligger mellom vitenskap og populærvitenskap. – Et typisk refreng er gjerne at en veldig liten sjanse er bedre enn ingen sjanse, sier professor i sosialantropologi, Annelin Eriksen.
Publisert Sist oppdatert

– De tenker gjerne på nedfrysing som en bedre form for begravelse, sier Annelin Eriksen, professor i sosialantropologi ved Universitetet i Bergen.

Eriksen har siden 2017 forsket aktivt på miljøer som er opptatt av såkalt teknovitenskapelig udødelighet. Sagt på en enklere måte: Forestillingen om at mennesket kan leve et evig liv på jorden. Mange av de som tror på dette, lar seg fryse ned i flytende nitrogen etter sin død – med et lønnlig håp om å kunne vekkes til live igjen på senere tidspunkt.

Deler av forskningen på dette feltet er støttet av midler fra svært kjente navn, ikke minst av Elon Musk og Jeff Bezos, to av verdens desidert rikeste mennesker – og tett på den amerikanske presidenten Donald Trump. Bezos har blant annet støttet Altos Labs, som forsker på cellefornyelse og forlengelse av menneskelig levetid. Musk har finansiert Neuralink og åpner for å kunne forlenge bevissthetens eksistens gjennom digitalisering. Et annet sentralt navn er PayPal-gründeren og Facebook-investoren Peter Thiel, som i likhet med Bezos har satset stort på anti-aldringsforskning.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS