‘Skolen må styrke den menneskelige tilstedeværelsen’

Menneskets kår i den digitale revolusjonen er tema på Steineruka. – Utviklingen av kunstig intelligens tvinger oss til å spørre hva det vil si å være et menneske, sier hjerneforsker Ylva Østby.

Overlege og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri, Stein Førde, er blant dem som er bekymret for teknologiens virkning på unge hjerner. Han mener all teknologien, kombinert med utstrakt bruk av testing og selvevaluering i skolen, gjør barna ukonsentrerte – og i verste fall syke.
Publisert Sist oppdatert

– Mennesket er ikke bare et produkt av arv og miljø, men også noe som selv er produserende. Vi har sider som er ikke-målbare, hellige, eller åndelige, om du vil. Dette kan være et antroposofisk, eller humanistisk, bidrag til debatten om hva et menneske er, sier høyskolelektor ved Steinerhøyskolen i Oslo, Frode Barkved.

«Hvordan vet du at du er et menneske?», er overskriften på Steineruka, som pågår nå. Spørsmålet er utløst av den teknologiske revolusjonen, og ikke minst fremveksten av kunstig intelligens. For kan en kunstig hjerne noen gang bli som vår?

Mentale tidsreiser

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS