Et enstemmig styre vedtok ansettelsen av Stene som sjef for Nasjonaloperaen.

– Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

Han er også glad for at Lorentzen har takket ja til en ny åremålsperiode.

– Hun har bidratt til å styrke både dansekunstens posisjon i Norge og Nasjonalballettens anerkjennelse internasjonalt, sier Bergkastet.

Stene gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb. Målet er å skape opera på et høyt internasjonalt nivå, som når ut til og treffer mange, sier hun.

Mezzosopran Randi Stene har opptrådt ved anerkjente operahus og konsertsaler over hele verden. Hun er i dag ansatt ved Norges musikkhøgskole som professor i sang og ved Trondheim Symfoniorkester & Opera som operasjef.

Før hun inntar sjefsstolen i Operaen i Oslo, inntar hun scenen i samme hus. Hun synger nemlig rollen som Larina i Tsjajkovskijs Eugen Onegin, som har premiere på Hovedscenen 15. februar.

Stene overtar for Annilese Miskimmon, som i oktober ble utnevnt til stillingen som Artistic Director ved English National Opera (ENO).

LES OGSÅ:

Han ville egentlig ikke drive med musikk. Nå er den prisvinnende operasangeren Audun Iversen igjen aktuell som «en rundbrenner av dimensjoner».

Ragnar Søderlinds nye kirkeopera Draumkvedet trekker sløret av mytiske krefter i en tid som er fattig på myte og visjonære drømmer.

Operasangeren er prest i domkirken: - Vi prester må ut av komfortsonen