Musikk

Mer musikk!

Vårt Land skal være det naturlige stedet å gå for å lese om klassisk musikk.

Når lesere av Vårt Land ringer for å komme med ris eller ros, benytter jeg helst anledningen til å stille generelle spørsmål: Hva tenker du ellers om kultursidene våre? Er det noe du savner?

Overraskende ofte får jeg høre at dere ønsker mer ­musikkstoff.

Frigjort plass

Som observante lesere har sett, startet vi fredag et eget litteraturbilag, som etter hvert blir heldigitalt. Vi vil fortsatt skrive om litteratur på kultursidene, men de faste seks sidene på mandager er nå flyttet inn i det nye bilaget. Dette har frigjort plass på mandager.

Hver mandag vil vi derfor fylle kulturseksjonen med musikkstoff. Vi vil gi dere nyhetsstoff og trender fra musikkfeltet, ­intervjuer, kommentarer, småstoff – og anmeldelser. Særlig vil vi følge med på den klassiske musikkscenen og kirke­musikken, både ­fordi mange av dere lesere setter denne musikken høyt – men også fordi ­disse sjangrene vies stadig mindre oppmerksomhet andre steder. Framover skal man ikke gå til Aften­posten ­eller Morgenbladet for å lese om klassisk musikk – Vårt Land blir den naturlige arenaen.

Også pop

Samtidig vil vi ­følge populærmusikken ­tettere. Ikke fordi det er viktig i seg selv å holde et øye med det som er populært, men simpelthen fordi det lages mye fantastisk god popmusikk. Da trenger vi kritikere som kan skille skitt fra kanel, også her som i andre kunstformer.

På de påfølgende sidene vil dere bli kjent med tre av våre nye kritikere, som kommer til å skrive regelmessig for oss.

Vi skal love å forsøke å lage musikkstoff som får det til å synge i kroppen, så fortsetter jeg å ta imot kjeft og skryt på telefon når dere har noe å melde. God lesing!

Arne Borge er reportasjeleder for kultur og ideer i Vårt Land.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Arne Borge

Arne Borge er kulturredaktør i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Musikk