Kultur

Melder seg ut av KrF etter partiets nei til forbud mot konverteringsterapi

Dråpen: For Karine Skoglund var det KrFs nei til et forbud mot konverteringsterapi som til slutt fikk henne til å melde seg ut av partiet.

Det tidligere sentralstyremedlemmet i KrFU så ikke lenger at det var mulig for henne å være medlem av KrF. etter at Stortinget holdt høring rundt forslaget om å forby homoterapi. Forslaget kom fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne, og KrF var det eneste som varslet motstand mot dette forslaget.

– Nå kan jeg ikke stille meg bak partiet lenger. Det er hårreisende at KrF ikke vil gjøre homoterapi ulovlig, sier Skoglund til Frifagbevegelse.

Mener blå side kuppet KrFU-landsmøtet

Karine Skoglund meldte seg inn i KrF i 2016 og var sentralstyremedlem i KrFU da partiet gikk gjennom retningsvalget i fjor høst.

Hun stiller seg kritisk til hvordan retningsvalget foregikk og mener den blå siden nærmest kuppet landsmøtet til KrFU da Erna Solberg ble invitert til møtet. Uten å ha lest boka er hun enig i mye av analysen til tidligere rådgiver til Hareide, Emil André Erstad, om hvordan prosessen foregikk.

For henne var det ikke retningsvalget i seg selv som var avgjørende. Hun peker på den nye abortpolitikken til KrFU, at Kjell Ingolf Ropstad ikke ønsket å gå i Pride og den nye avgjørelsen til KrF om ikke å støtte lovforslaget om å forby homoterapi.

Haukland mener at KrF ikke har endret seg

Den nyvalgte lederen i KrFu, Edel-Marie Haukland, stod i likhet med Skoglund på rød side under retningsvalget, men Haukland understreker viktigheten av å ha et kristendemokratisk verdiparti som KrF.

Hun er uenig med Skoglund i at KrF har endret seg og mener partiet «langt på vei er som før».

LES MER:

KrFU-topper i epost: «Dere dolker oss i ryggen»

---

Karine Skoglund

  • Karine Skoglund er 22 år, fra Drammen.
  • Har sittet i sentralstyret for KrFU
  • Har nå meldt seg ut av KrF.
  • Støttet partileder Knut Arild Hareides forslag om å søke samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i veivalgstriden.

---

Les mer om mer disse temaene:

Jo Arne Hansen Marvik

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur