– Jeg har aldri vært så veldig på salmekjøret. Jeg synes ikke jeg får helt sving på salmesynginga. Fra oppveksten min hos pinsevennene er jeg vant til at sangene kommer mer direkte fra hjertet. Jeg opplever mange lutherske salmer som veldig litterære og litt vanskelig å synge, sier Levi Henriksen.

Til Vårt Lands salmedugnad har artisten og forfatteren fra Kongsvinger valgt en av sine egne låter: «Jeg gir meg» fra albumet Verden av i går (2017).

– Jeg liker tvetydighet i at en tekst like gjerne kan være en kjærlighetssang som en sang om åndelig lengsel, sier han.

Å gi seg hen

«Jeg gir meg» er et forsøk på å skrive en sang hvor det ikke er åpenbart hvem sangen henvender seg til, forteller Henriksen. Den er mer åpen for tolkning.

– Hva er det med sangen som du synes passer nå?

– I krisetider som nå synes det er slitsomt at vi er så opptatt av å tolke alt – for eller imot. Å overgi seg er heller ikke det vi skal gjøre nå, men sangen handler i videre forstand om takknemlighet og hengivenhet til noe som er større enn en selv. Om det er Gud, dama di eller følelsen av ikke å være alene om dette. Sånn sett har den en gyldighet med tanke på hva vi går gjennom.

SE OGSÅ: Alle bidrag til Vårt Lands salmdugnad finnes her

Gitar og bok

I fjor ga Levi Henriksens ut både ungdomsroman, novellesamling og ny plate. Akkurat nå sitter han og skriver på en roman. Hvis alt går etter planen, er den ute neste år.

– Boka er kommet 30 sider på vei. Jeg har også gitaren stående her, så det blir en veksling mellom å skrive og å spille.

– Når kan vi vente ny plate?

– Ingen ny plate på en stund, har jeg sagt – men nå går jo hele turneen vår i vasken på grunn av korona. Vi skulle holdt 13 konserter i vår, med start i april, forteller Henriksen, som dermed har fått mer tid til å skrive.

– Så vi får se, avsutter han.