Kultur

Gode tall for Vårt Land

Mentor Medier hadde et resultat på 26,5 millioner kroner i 2015. Vårt Land står for halvparten av konsernets overskudd.

For en måned siden ble det klart at Vårt Land må nedbemanne. Samme uke som fristen for å søke sluttpakke gikk ut, ble det klart at avisa i fjor leverte et overskudd på over 13 millioner kroner.

– Jeg ser at det kan være krevende å kommunisere at det er behov for sluttpakker når vi leverer et godt resultat. Men våre framtidsberegninger viser at vi må ta grep nå for å unngå at utgiftene igjen blir større enn inntektene, sier Per Magne Tveiten, som er styreleder og fungerende administrerende direktør i Vårt Land. Flere av Mentor Medier-selskapene kan vise til mer lønnsom drift i 2015 enn tidligere. Dette gjelder særlig Vårt Land.

– Ved hjelp av nedbemanning og andre tiltak har vi kuttet betydelige kostnader både i Vårt Land og flere av de andre selskapene. Dette ser vi fruktene av nå.

LES OGSÅ: Åshild Mathisen er ny sjefredaktør i Vårt Land

Salg

Vårt Lands kostnadskutt er en av de viktigste årsakene til at Mentor Medier i 2015 fikk et resultat som var over 32 millioner bedre enn året før. Dessuten solgte Mentor Medier eierandel i Universum, som leverer oversikt over radio- og TV-program til norske aviser. Dagsavisen omsatte for 139 millioner og fikk et overskudd på 2 millioner kroner. Vårt Land hadde en noe mindre omsetning på 136 millioner, men fikk likevel et bedre resultat.

– Dette skyldes at Vårt Land som nisjemedie har høyere bidrag på annonsesiden enn Dagsavisen. Dessuten inkluderer Dagsavisens regnskap tre utgaver, noe som innebærer noen fordyrende produksjonskostnader, sier Tveiten.

Inntekter

Vårt Lands overskudd kommer til tross for at avisa i fjor hentet inn 3 millioner kroner mindre i inntekter enn året før.

– Jeg har tro på at vi må bli bedre på brukerbetaling, og til lage gode og treffsikre produkter. Jeg har også klokkertro på nisjeavisene, og på at vår nisje vil få økt oppmerksomhet. Tro, etikk og eksistensielle problemstillinger blir viktigere i samfunnet, så jeg tror vi kan nå bredere ut, uten å miste vår egenart, sier Tveiten.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur