I den lille landsbyen Thringstone midt i England bor Geoffrey og Pauline Walker, henholdsvis 89 og 86 år. De er et helt vanlig eldre ektepar, bortsett fra at de har flere hundre tusen følgere på instagram.

– Det er en heltidsjobb å svare på alle meldingene vi får, men heldigvis er jeg en morgenfugl, jeg står opp klokka 6 og svarer på instagram-meldinger over te og toast mens Pauline sover videre, forteller Geoffrey til Vårt Land.

De startet instagram-kontoen for å ha kontakt med sine 15 barne- og oldebarn. I 2017 var det en fra landsbyen som syns paret var så søte at hun delte kontoen deres på Twitter. Bildet fikk over 150.000 likerklikk, og plutselig gikk det sjarmerende paret viralt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photograph taken by daughter Julie and husband Andrew this afternoon.

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

Vil ikke reklamere

I februar i år skjedde det nok et byks i følgerskaren, etter at paret delte ønsket om å få tilbake vesken til Pauline, som hadde blitt frastjålet på en handletur. Siden har følgertallet bare steget, formodentlig mens folk har sittet hjemme i karantene og hatt behov for et positivt budskap på internett.

– Folk er fantastiske. Vi var litt redde i begynnelsen for hva slags henvendelser vi ville få.

De får stadig tilbud om å bruke instagram-kontoen til å reklamere for ulike produkter, men avslår alle tilbud.

– Som regel vet vi ikke engang hva det er for noe.

Oppbyggelige søndagshilsner

I stedet brukes Geoffrey plattformen til å spre glede – og Guds ord. De er begge kristne, og Geoffrey prøver å få lagt ut en videosnutt med noen oppbyggelige ord hver søndag, gjerne med et bibelvers.

– Det er jo bare noen enkle ord med den nordlige Leicestershire-dialekten min, sier den ydmyke engelskmannen.

Nå får han hver uke flere hundre meldinger fra folk som sier de gleder seg til å høre ham neste søndag.

Sist søndag tok han utgangspunkt i eksplosjonen i Libanon, og snakket om en katastrofe i deres egne tilværelse: Da det eldre paret fikk oversvømmelse i hagen, og ikke hadde mulighet til å komme seg ut av huset. Men plutselig strømmet det folk til for å hjelpe dem.

– Katastrofer fører folk sammen. Når noen er i trøbbel, stiller folk alltid opp, sier Walker, og oppfordrer til å oppsøke bibelfortellinger om katastrofer.

 

Kaller seg «enkle kristne»

Både han og kona har alltid vært kristne.

– Man kan jo ikke bli født kristen, men vi er begge fra kristne familier. Vi går jevnlig i kirken.

De får mange spørsmål om hvilket kirkesamfunn de tilhører.

– Jeg liker å si at vi er enkle kristne. I landsbyen vår er det en protestantisk kirke og en metodistkirke. I landsbyen ved siden av er det en baptistkirke og en katolsk kirke. Vi går gjerne i dem alle sammen, om de slipper oss inn.

Hver dag får paret mange meldinger fra folk som ber om råd.

– De har problemer i livet sitt og forteller om troen sin. Jeg prøver å svare med enkle råd, basert på våre erfaringer. Vi er veldig heldige og har hatt et godt og enkelt liv.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pauline with one of the wise men. Sorry knitting for family only. #ilovethatgirl

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

Gift i 70 år

Under koronaen klarer de seg bra, bortsett fra at de ser mindre til familien.

Geoffrey har vært gjennom både flere kreftbehandlinger og hjerteoperasjoner.

– Jeg er glad i å gå tur, men nå sliter jeg litt med angina, så jeg må ta det litt forsiktig.

Neste år har de vært gift i 70 år. De har hvert sitt svar på hva som er hemmeligheten for å holde ut så lenge.

– Pauline vil si: Bli ferdig med krangelen før dere går og legger dere. Hvis ikke blir man bare liggende og la tankene kverne. Mitt svar er seks ord: «Unnskyld, Pauline, det er min feil», ler Geoffrey.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One night a man had a dream. He dreamed he was walking along the beach with the LORD. Across the sky flashed scenes from his life. For each scene he noticed two sets of footprints in the sand: one belonging to him, and the other to the LORD. When the last scene of his life flashed before him, he looked back at the footprints in the sand. He noticed that many times along the path of his life there was only one set of footprints. He also noticed that it happened at the very lowest and saddest times in his life. This really bothered him and he questioned the LORD about it: "LORD, you said that once I decided to follow you, you'd walk with me all the way. But I have noticed that during the most troublesome times in my life, there is only one set of footprints. I don't understand why when I needed you most you would leave me." The LORD replied: "My son, my precious child, I love you and I would never leave you. During your times of trial and suffering, when you see only one set of footprints, it was then that I carried you." Author: Carolyn Joyce Carty

A post shared by Pauline & Geoffrey Walker (@geoffreywalk) on

LES OGSÅ: 

Sophie Elise ville ha selvhjelpsbok fra kristenforlag først ut i sin nye bokklubb

Lovsongleiar hevdar at Instagram blokkerer videoane hans

Lager humor av kristen teologi: – Satire er det beste botemiddelet