Anmeldelser

Andsnes fylte Operaen

Fullsatt. Stående applaus. To ekstranummer. Slik er det når Andsnes går solo i Operaen.

Leif Ove Andsnes stilte i Operaen søndag kveld med et program han har gledet et stort internasjonalt publikum med i den senere tid, både i Europa og i USA. Verk av Sibelius, Beethoven, Debussy og Chopin ga konserten og kvelden karakter.

Konserten åpnet med Jean Sibelius lyriske «Kyllikki», etterfulgt av fem av hans skildringer av den finske naturen. Disse stykkene av Sibelius er ikke av dem som et konsertpublikum hører oftest, men i Andsnes utgave ble dette en usedvanlig vakker innledning.

LES OGSÅ: Glitrende Garness

Spilleglede

Overgangen til Beethovens klaversonate nr. 18 ble ikke så brå som den kunne blitt; Andsnes er for lengst trygt etablert på innsiden av Beethovens verden og viste en spilleglede som gjorde at nyansene i sonaten kom til sin rett. Teknisk fullkomment, men også med en musikalsk tolkning og innlevelse som gjorde så vel enkelthetene som helheten levende.

Etter pausen ventet tre Debussy-etyder, «La soirée dans Grenade». Så vel der som i den avsluttende Chopin-avdelingen, med «Impromptu i Ass-dur, opus 29», «Etyde i Ass-dur», «Nocturne i F-dur, opus 15» og «Chopins fjerde ballade», viste pianisten sitt mesterskap: Hver tone lever og er tydelig, her blir intet sauset sammen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Begeistring

Stor begeistring, to ekstranummer – en etyde og en krevende polonese, begge av Chopin – deretter vandret publikum meget tilfreds ut i oslokvelden. Det vil si: En kø med opp mot 100 sto igjen for å få pianistens signatur på noen av CD-innspillingene. Hans popularitet er enestående.

LES OGSÅ: «Dette er det beste jeg har lest av Linn Ullmann»

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Anmeldelser