Kultur

Haaland-statue solgt for en kvart million

BISTAND: Den mye omtalte statuen av Norges heteste fotballspiller er solgt. Over 1,8 millioner kroner ble samlet inn til Haydom-sykehuset i Tanzania.

«Nå er til og med den ganske snakkesalige Ingar ganske tom for ord».

Det skriver primus motor Ingar Kvia på Facebook etter den såkalte Haydom-auksjonen torsdag kveld. Totalt 1.850.000 kroner ble samlet inn til inntekt for det lutherske sykehuset Haydom i Tanzania – som ble bygget av Norsk Luthersk Misjonssamband i 1953.

Vårt Land har tidligere skrevet at Haaland-statuen var auksjonsobjektet det var knyttet høyest forventninger til. Auksjonarius Arvid Mæland håpet på å få en halv million for den tre meter høye treutskjæringen av Manchester Citys nummer 9.

Slik gikk det ikke, men en kvart million var noen villige til å bla opp.

– Det er veldig kjekt at jeg fikk inn budet. Det var et impulskjøp, vi bestemte oss for det i bilen på vei ut, sier kjøper Kirsten Risa til NRK.

Kvia har engasjert seg i sykehuset i Tanzania siden 1997, og arrangerte i år den niende auksjonen. I fjor ble en drøy million samlet inn, og Kvia turte ikke ha forhåpninger om å toppe det i år. Men slik gikk det altså.

«Ingar ska bare kvila seg et par timar, så står han nok å trippe igjen – klar t å reisa rett t Haydom med pengesekken», skriver jærbuen selv på Facebook.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur