Kultur

Linn Ullmann fikk Aschehougprisen

LITTERATUR: Forfatter Linn Ullmann er tildelt Aschehougprisen for 2022. I juryens begrunnelse blir hun beskrevet som modig og nådeløs.

Om Ullmanns forfatterskap skriver juryen: «Bøkene er gjennomarbeidet, skrevet fram av levd, lest og reflektert liv, formulert av det som har blitt omtalt som et sterkt og dristig fortellertemperament».

Linn Ullmann debuterte med romanen «Før du sovner» i 1998. De siste 25 årene har hun gitt ut sju romaner. Den siste romanen, Jente, 1983, ble gitt ut i 2021.

I jurybegrunnelsen blir prisvinneren beskrevet som modig og nådeløs. Juryen trekker fram at Ullmann tør å skrive seg inn i temaer og situasjoner som er skammelige og lite flatterende.

Aschehougprisen ble delt ut første gang i 1973. Prisen regnes blant de mest sentrale og prestisjetunge litteraturprisene i Norge, og den tildeles forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Den blir delt ut hvert år under forlagets hagefest.

Vinneren får en statuett og et beløp på 100.000 kroner. Statuetten er en miniatyrkopi av Ørnulf Basts skulptur «Evig liv».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur