Kultur

Gerd Grønvold Saue er død

DØD: Forfatteren, salmedikteren og organisasjonsmennesket Gerd Grønvold Saue er død, 92 år gammel. Hun sovnet stille inn.

Gerd Grønvold Saue vokste opp i Lillestrøm utenfor Oslo. Hun ble tidlig med i kristent ungdomsarbeid. Fra 1954 arbeidet hun som journalist i ukebladet Familien. Som frilanser skrev hun bl.a. for Arbeiderbladet.

Hun engasjerte seg tidlig i Norges Kristne Arbeideres Forbund. Hun redigerte forbundets blad «Brorskap» i flere omganger, og var leder for forbundet i fire år. Hun hadde flere verv i ulike fredsorganisasjoner og skribentorganisasjoner.

Hun debuterte som forfatter i 1964, og har gitt ut et 20-tall bøker i ulike sjangre: Romaner, diktsamlinger, biografier, sakprosa og barnebøker. Hun er representert med salmetekster i så vel Norsk Salmebok som andre salmesamlinger. Mest kjent er trolig dåpssalmen Vi samles til dåp i din kirke på jord.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur