Kultur

Kristenmusikal tar Norge med storm

BRAKSUKSESS: Kristenmusikalen A Week Away ligger på den norske topp ti-listen til strømmetjenesten Netflix.

«A Week Away» er den første tros-baserte musikalen noensinne på Netflix. Den havnet på topp 5 over de mest sette filmene i løpet av helgen.», skrev Christian Post på onsdag.

Også i Norge har filmen truffet en nerve. I skrivende stund ligger filmen på topp ti-listen til Netflix.

Hovedrollene i filmen er spilt av Kevin Quinn og Bailee Madison. Filmen handler om en vanskeligstilt tenåring som tar et skjebnesprang ved å delta på en kristen sommerleir, og finner «uventet kjærlighet, venner og et sted å høre hjemme», ifølge strømmetjenesten.

Slår an internasjonalt

A Week Away har også slått an internasjonalt. Onsdag oppnådde A Week Away fjerdeplass på Netflixs liste over de mest populære filmene i USA over ifølge nettsiden Whats-On-Netflix. Den havnet på fjerdeplass i Australia, tredjeplass i Brazil, femteplass i Spania og tredjeplass i Tyskland, fortsetter Christian Post.

Onsdag lå filmens lydspor på første plass på iTunes kristne albumliste. Filmen inneholder innspillinger av syv populære kristne låter av artister som Amy Grant, for King and Country, Michael W. Smith og Steven Curtis Chapman, skriver den kristne avisen.

---

A Week Away

  • Regissør: Roman White.
  • Spilletid: 1 time og 37 minutter.
  • Sjanger: Musikal.
  • Språk: Engelsk

Kilde: Rotten Tomatoes

---

Varierende kritikk

Det kan likevel se ut som om det er uenighet mellom publikum og kritikerene. Av 18 anmeldelser, er det bare halvparten som har gitt filmen positiv omtale. Derimot sier 82 prosent av publikum at de liker filmen, ifølge Rotten Tomatoes, en nettside som samler anmeldelser av filmer og TV-serier.

En anmelder i New York Times beskriver blant annet filmen som så ivrig etter å behage at «den ikke engasjerer seg med sine religiøse temaer.» Det er først når filmen gjør narr av sin egen uskyldighet at den blir morsom, ifølge kritikeren.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur