Kultur

Einar Jullum Leiknes drømmer om sin barndoms magiske jul

JULESALMEDUGNAD: Gatemusikanten avslutter Vårt Lands julesalmedugnad med «Hjemme alene»-klassiker.

Sist ut i Vårt Lands julesalmedugnad er artist og gatesanger Einar Jullum Leiknes. Da han var med på salmedugnaden i våres sa han at om det er noe som forener oss, så er det musikk. Mens han den gangen sang en gammel spiritual, har han nå gått mer nymotens til verks.

Leiknes, også kjent som Einar i solveggen, fremfører nemlig den 52 ganger oscarnominerte John Williams sin «Somewhere In My Memory» – kjent fra julefilmklassikeren Hjemme alene.

– «Somewhere in my memory» er lyden av lengselen etter miraklet, den er romsjulsdrømmen om å oppleve sin barndoms magiske jul igjen. Jesus sier at vi må ta imot Guds rike som et lite barn, først da skal vi komme inn idetm sier Leiknes om sangvalg.

– Og om vi banker på med vår romjulsdrøm og lengsel etter julestemning, skal det da ikke lukkes opp for oss.

26 bidrag

I samarbeid med en rekke artister har Vårt Land denne måneden arrangert en julesalmedugnad der alle bidragsyterne har tolket en valgfri julesalme. Lik en adventskalender har det i tiden frem mot julekvelden – samt bonusvideoer første og andre juledag – hver dag blitt publisert én ny julesalmetolkning med tilhørende intervju.

Julesalmedugnaden har bydd på et bredt spekter av julesalmer – fra en bossanova-versjon av «Glade jul», via tidløse klassikere som «Det hev ei rose sprunge» og «Nå tennes tusen julelys», til nyskrevne tekster som håper å bli del av salmeskatten.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.


Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur