Kultur

Sondrey skrur tiden helt tilbake

JULESALMEDUGNAD: «Nå tennes tusen julelys» har en helt spesiell plass i hjertet til Sondre Mulongo Nystrøm.

Når Sondre Mulongo Nystrøm – bedre kjent som Sondrey – tenker på «Nå tennes tusen julelys», tenker han på farens gamle kassettspiller. Etter hvert ble kassettene erstattet av CD-er, og da kom det både nye spillere og nye julesanger.

– Det er lenge siden jeg har sunget denne sangen, men den tar meg tilbake til gode minner fra barndommen. Jeg tenker på da søsteren min og jeg kom til Norge og så snø for første gang. Pappa som alltid spilte denne sangen på kassettspilleren, og julespillene i pinsemenigheten.

Musikalrolle

I fjor sommer utga Nystrøm debutalbumet DARKR LYFE, og på nyåret slipper han sitt andre album. Insomnia er en 80-talls-inspirert plate med «en del mørkt, men også mye happy og dansbart», som han oppsummerer det selv.

På mange måter en slags oppsummering av året for hans del.

– Selv om året har vært utfordrende, har jeg fått andre morsomme muligheter. Jeg har dubbet en barnefilm som kommer neste år, og så fikk jeg muligheten til å være med på West Side Story.

Han har hatt hovedrollen som Tony i musikalen som hadde premiere på Chateau Neuf i Oslo i begynnelsen av november. Etter planen skulle oppsetningen gå fra 4. november og frem til slutten av mars.

– Vi fikk spilt tre forestillinger, og så var det slutt. Hvis lockdown kanskje roer seg snart, så gleder jeg meg til å fortsette å spille musikal.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur