Kultur

Trygve W. Jordheim slutter i Vårt Land

Jordheim slutter i jobben som administrerende redaktør for å bli kommunikasjonssjef.

Vårt Lands administrerende redaktør blir kommunikasjonssjef i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige organer.

– Jeg har vært i Vårt Land i mer enn ti år og blir 40 om to år. De siste årene har jeg hatt en avtale med meg selv om at dersom det dukker opp noe interessant, skal jeg forsøke å gripe muligheten. Det er det jeg gjør nå, sier Jordheim.

Han forteller at det har vært et «vemodig og litt krevende valg».

– Særlig fordi vi har tradisjonelt har hatt relativt liten turnover i Vårt Land, men jeg har kommet fram til at dette er riktig likevel.

Takknemlig

Jordheim har hatt en rekke forskjellige stillinger i Vårt Land. Den siste tiden har han vært avisas administrative redaktør, før det var han nyhetssjef og redaktør for tro og kirke-avdelingen. Det er ennå ikke klart når Jordheim slutter, men han skal begynne i sin nye jobb senest 1. januar. Fram til da vil han ikke være involvert i saker som omhandler hans nye arbeidsgiver.

De siste årene har Vårt Land vært gjennom krevende omstillings-, nedbemannings- og effektiviseringsprosesser. Jordheim avviser at hans valg om å slutte har sammenheng med dette.

– Hvordan ser du tilbake på tida i Vårt Land?

– Med stor takknemlighet for alt jeg har fått være med på, for nye ting jeg har lært, for tillit jeg har fått og for mennesker jeg har fått jobbe sammen med. Vårt Land har alltid vært min avis, og det kjennes litt uvirkelig å si opp en redaktørjobb her. Samtidig må jeg jo slutte en eller annen gang. Jeg er takknemlig for å få lov til å ta valget om tidspunkt selv. Det er ganske mange i mediebransjen de siste årene som har stått i en helt annen og mye vanskeligere situasjon.

LES MER: Fjerner forbud mot frivillig jobb

Blir savnet

Vårt Lands sjefredaktør Åshild Mathiesen synes det er vemodig at Jordheim slutter.

– Trygve er en sjelden kombinasjon av egenskaper. I tillegg til å være strukturert og profesjonell til fingerspissene er han en sosial og hyggelig kollega. I tillegg til talent for det administrative og produksjonsmessige, er han dyktig på det journalistiske og som meningsbærer. Vi kommer til å savne Trygve, sier hun.

LES MER: Her er de nye løsarbeiderne

– Svært tilfreds

KA organiserer over 500 arbeidsgivere innenfor Den norske kirke og kirkelig virksomhet. Blant disse er alle de 420 fellesrådene, Kirkerådet, KIFO, IKO, Kirkelig ressurssenter, Søndagsskolen og KABB. KAs medlemmer har til sammen 9.000 ansatte, og KA har partsforhold til 22 arbeidstakerorganisasjoner.

I en pressemelding sier KAs administrerende direktør Frank Grimstad at de er svært tilfreds med å kunne presentere Trygve W. Jordheim som ny kommunikasjonssjef.

– Det var stor interesse for stillingen, og for oss er det viktig med en kommunikasjonssjef med bred kompetanse innenfor arbeidsliv og tros- og livssynsfeltet. Kommunikasjonssjefen er sentral i de viktige prosesser kirkelige organer og virksomheter står overfor i de kommende år, sier Grimstad.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur