Kultur

Vårt Land må spare 10 millioner

Avisen Vårt Land må redusere kostnader med 10 millioner kroner innen to år.

– Vi vil se på alle mulige former for besparelser, men kommer ikke unna nedbemanninger, sier styreleder og fungerende administrerende direktør i Vårt Land, Per Magne Tveiten.

Kravet fra Vårt Lands styre er at kostnadsnivået skal reduseres med 5 millioner kroner i løpet av 2016, og at budsjettet skal minkes med ytterligere 5 millioner i 2017. Avisen har i år et budsjett på ca. 135 millioner og mottar 42 millioner i pressestøtte.

LES OGSÅ: Derfor går Vårt Lands sjefredaktør av

Overskudd

– Vi vil gå i gang med arbeidet så fort som mulig, og de samlede innsparingene skal være på plass innen årsskiftet. Dette er ingen krisesituasjon, vi leverer et regnskap for 2015 med overskudd. Men vi blir utfordret på alle våre tre hovedinntektskilder; abonnement, annonser og pressestøtte. Samtidig registrerer jeg at vi fortsatt kommer bedre ut enn bransjen generelt, sier Tveiten.

Vårt Land vil om kort tid innføre brukerbetaling for digitale tjenester, og har satt som mål å øke kompetanse på det feltet.

– Jeg har sterk tro på Vårt Lands oppdrag, og ser et potensiale for det innholdet vi leverer. Å være i en nisje der vi har både kompetanse og troverdighet, gjør meg til optimist på avisens vegne, sier Tveiten.

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur