Kultur

Sydney Pollack er død

Hollywoodlegenden og Oscar-vinneren Sydney Pollack maktet som regissør og produsent å få fram det beste i store stjerner. Mandag døde han, 73 år gammel.

– Sydney gjorde verden til et litt bedre sted, han gjorde filmverdenen litt bedre og kunne gjøre selv en middag litt bedre. Jeg tar av meg hatten for ham, han var i en klasse for seg selv, sier George Clooney som spilte mot Pollack i fjorårets Michael Clayton.
Pollack døde i sitt hjem i Los Angeles mandag, opplyste hans talsmann og venn Leslee Dart ifølge tirsdagsutgaven av avisen Los Angeles Times.

Stjerner.
I 1986 ble han tildelt Oscar for beste regi, for Mitt Afrika med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene. Han regisserte også stjerner som Barbra Streisand og Robert Redford (Våre beste år), Tom Cruise (Firmaets mann) og Dustin Hoffman (Tootsie). Da han døde, var han i gang med en ny film om presidentvalget i 2000. Filmen skulle få tittelen Recount.
– Hver gang jeg regisserer, stiller jeg meg spørsmålet om hvorfor i himmelens navn jeg driver med dette. Det er som å slå seg selv i hodet med en hammer, sa Sydney Pollack selv i et intervju for tre år siden.

Skuespiller.
Etter skolegangen arbeidet Pollack som skuespiller i New York, og han fikk en assistentjobb for den legendariske teaterlæreren Sanford Meisner.
På 1960-tallet laget han fjernsynsserier som «Alfred Hitchcock presenterer» og krimdramaet «Jaget». Han debuterte som spillefilmregissør i 1965, da han laget «30 minutter å leve» med Anne Bancroft og Sidney Poitier.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur