Mer frustrerende enn opplysende om høyreekstremisme

Carline Tromps «Kulturkrig» skildrer hvordan aktører på ytre høyrefløy flytter grensene for hva som er greit å si og hva som faktisk er sant. Men det hjelper lite å vite hva når du ikke skjønner hvorfor.

KULTURKRIG: Carline Tromp er aktuell med boken «Kulturkrig. Det nye ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme». Tromp er best når hun gjør fortolkende analyser, for eksempel av av Ways of seeing-debatten i Norge, mener vår anmelder.
Publisert Sist oppdatert

Det siste tiåret har lært oss at ekstreme bevegelser og enkeltindivider på det ytre høyre utgjør en stor sikkerhetsrisiko, og en trussel mot demokratiet. 6. januar var det ett år siden rasende Trump-tilhengere inntok den amerikanske kongressen, i det som kanskje er det fremste eksempelet på det sammensurium av storpolitikk, antidemokratiske eliter, høyreekstreme og konspirasjonsteoretikere som preger vår tids politiske bilde.

Det er dette landskapet Carline Tromp, redaksjonssekretær i Klassekampen, tar for seg i Kulturkrig. Det nye ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme. Boken er en gjennomgang av ideene som florerer blant mylderet av aktører, bevegelser og partier på den ytre høyresiden: QAnon, nynazister, identitære, nasjonalister, konspirasjonsteoretikere og rasister.

Beskriver

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS