Ulike veier til prestetjeneste beriker kirken

KOMPETANSE: Den teologiske dannelsen er en sentral del av studiet, men den avsluttes ikke ved siste eksamen. Som arbeidsgiver må vi legge til rette for at alle prester får delta i en teologisk samtale. Her vil man i ett kollegafellesskap kunne dra nytte av hverandres ulike kompetanse, til berikelse for alle.

PRESTETJENESTE: – I vårt vigslingsløfte lover vi i studium og bønn å trenge stadig dypere inn i den kristne tros sannheter. På bildet: To av prostene på Møre, domprost Grethe Lystad Johansen og kons.prost i Indre Romsdalen Lars Skagestad.
Publisert Sist oppdatert

Prostene i Møre har fulgt debatten om ulike veier til vigsling som har gått i Vårt Land den siste tiden. Vi lytter til uroen fra teologistudentene om profesjonsutdanningens plass i Den norske kirke, og vi hører protesten fra studentene på erfaringsbasert master på at dette er en snarvei inn i prestetjenesten. Det er god grunn til å lytte til Bente Sverdrup og Magnus Halle som viser hvordan de begge har mye å lære av hverandre.

Vi vurderer ikke den erfaringsbaserte masteren som en snarvei. Det totale studiet blir minst like langt. En må også være 35 år før en blir ordinert etter denne ordningen. I Møre bispedømme har vi 5 års erfaring med ulike veier for kvalifisering til prestetjeneste, først gjennom nemnda og siden PUU (prest under utdanning).

Erfaring og kompetanse

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS