Livssynsåpen ærlighet

DIAKONI: Det bygger tillit å være ærlig om egen identitet og hva slags fellesskap vi inviterer til. I vår tid trenger vi som kirke, å invitere til både kristne og livssynsåpne fellesskap, alt tydelig forankret i det samme kristne formål.

DIAKONI: «Det bygger tillit å være ærlig om egen identitet og hva slags fellesskap vi inviterer til», skriver Øystein Magelssen i diskusjonen om «livssynsåpen diakoni». Bildet viser Kirkens Bymisjons diakonale tilbud Sporet på Oslo S. Her kan du tenne lys og kommet til samtale.
Publisert Sist oppdatert

Vårt Land gir på lederplass (21.08) prost Espen Andreas Hasle rett i sin vurdering av at Kirkens Bymisjon tilslører sin kirkelige tilknytning gjennom å presentere seg som en «livssynsåpen organisasjon». Bymisjonens generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal svarer med å poengtere organisasjonens kirkelige og diakonale forankring. Min erfaring er at her avhenger fasiten av graden av bevissthet og ærlighet.

Det var KFUK-KFUM Norge som først tok i bruk uttrykket «livssynsåpen diakoni» ved sin etablering av «KFUK-KFUM Forandringshuset» i norske byer og bydeler med stor flerkulturell befolkning. Dette åpne ungdomsarbeidet drives gjerne i samarbeid med menigheter, kommuner og andre ideelle organisasjoner, og teller i dag over 20.000 unge.

Forankringen gir seg selv?

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS