Jeg beklager, men håper også at Andreassen tar feil

SEKSUALITET: Kritikken fra Erik Andreassen er vanskelig å få tak på. Han bruker aktivt begrepene «mye» og «en del» for å beskrive tilstanden i kristen-Norge, skriver om «slagord eller virkelighetsfjern teologi», uten å si hvilke slagord eller hvilken teologi han sikter til.

Jarle Haugland og Erik Andreassen
SEKSUALITET: – Derfor er det bortimot umulig å besvare hans påstand om at «mye kirkelig formidling rundt seksualitet er like virkelighetsfjern og hjelpeløs som pornografien». Jeg håper han tar feil. På bildet: Jarle Haugland, leder i Tro og medier og Erik Andreassen, avtroppende pastor i Misjonskirken Norge.
Publisert Sist oppdatert

Takk for svar fra Erik Andreassen på mitt innlegg 8.april. Det har ikke vært min intensjon å tillegge ham meninger han ikke har; da har jeg i tilfelle bommet med mitt innlegg og tåkelagt en viktig debatt.

Jeg beklager også for å ha henvist til Misjonskirkens lover. Om Andreassen fraviker disse, er ikke opp til meg å vurdere; det er et indrekirkelig anliggende. Jeg burde heller ha vist til Lausannepakten, som sier følgende om Bibelens autoritet: «Vi fastholder både Det gamle- og Det nye testamentets guddommelig inspirasjon, sannhet og autoritet. I sin helhet er disse skrifter det eneste skrevne Guds ord, uten feil i alt det slår fast og den eneste ufeilbarlige norm for lære og liv.»

Så er jeg helt enig i at vi skal ta menneskers erfaringer på alvor. Ingen leser Bibelen i et vakuum. Trossammenheng, samfunnets verdier og egne erfaringer er blant det som preger hvordan vi forstår Guds ord. Men ingenting av dette rokker ved Bibelens autoritet. Våre spørsmål må derfor være om erfaringene kaster nytt lys over Bibelens tekster eller om de fører oss bort i fra sannhetene i Guds ord.

Powered by Labrador CMS