Folkets feilslutning og Rajas feilsteg

YTRINGSFRIHET: Om folkeopinionens menneskerettsforståelse i Jehovas vitner-saken og Abid Rajas feilsteg i underordningsdebatten.

Trond Eivind Johnsen, ytringsfrihet, debatt
MENINGSMANGFOLD: – Abid Raja må gjerne være uenig med Espen Ottosen, men han kan ikke nekte motdebattanter friheten til å ha et annet syn enn det flertallet mener er riktig, skriver Trond Eivind Johnsen i BCC.
Publisert Sist oppdatert

Ingenting får poengene så godt frem som eksempler fra den virkelige verden. Et slikt glimrende eksempel sto på trykk i Vårt Land 12. juni da Jan Frode Nilsen på forbilledlig måte illustrerte de poengene jeg har forsøkt å få frem i debatten om Høyesteretts dom om Jehovas Vitners eksklusjon.

Mine poeng, som Nilsen illustrerte godt, var hvordan debatten rundt høyesterettsdommen har avdekket lite kunnskap om religionsfrihet blant debattantene, og videre hvordan debatten i for stor grad handler om kasus og for lite om prinsippene. For selv om en høyesterettsdom alltid behandler et konkret kasus, handler hele Høyesteretts samfunnsrolle seg om prinsipper og det er disse som påvirker samfunnet videre; det er prinsippene jeg vil diskutere, ikke kasuset, slik Nilsen ønsker.

Voltaire og ytringsfriheten

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS