Helsemyndighetene er glade og imponert over responsen. I løpet av få dager har henvendelsene strømmet inn til Helsedirektoratet.
– Jeg tror at folk generelt og helsepersonell spesielt forstår hvilken enorm utfordring dette er for verdenssamfunnet, sier assisterende helsedirektør Cecilie Daae til NTB.
Det er ennå ikke avklart når de første helsearbeiderne kan være på plass i de rammede områdene i Vest-Afrika. Helsedirektoratet begynner så snart som mulig med å koordinere innsatsen.
LES INTERVJU MED EN HJELPEARBEIDER: – Et bilde av et barn uten foreldre sier mer enn tusen intervjuer
– Ikke vent!
FNs generalsekretær Ban Ki-moon var krystallklar i sitt budskap til verdenssamfunnet på et høynivåmøte om ebolakrisen torsdag.
– Ikke vent! Dere må handle, sa generalsekretæren på møtet i USAs hovedstad, Washington DC.
Presidentene fra de tre hardest rammede landene, Sierra Leone, Guinea og Liberia, var viktige deltakere på møtet. Norges utenriksminister Børge Brende deltok også.
– Folket vårt dør
Agendaen var å diskutere kritiske problemstillinger, behov og mulige løsninger på krisen.
– Folket vårt dør, barn blir foreldreløse, og de fleste døde er kvinner, sa Sierra Leones president Ernest Bai Koroma som deltok via videolink fra sin hovedstad Freetown.
– Den internasjonale responsen har så langt vært tregere enn spredningen av sykdommen, sa han.
Ifølge en rapport Verdens helseorganisasjon (WHO) la fram onsdag, har 3.879 mennesker hittil dødd av ebola under utbruddet i Vest-Afrika.
– Ting blir verre før de blir bedre, men hvor mye verre avhenger av oss, sa Ban.
LES OGSÅ: Norge vurderer å bidra til britisk ebolainitiativ
Brende reiser til rammede områder
Utenriksminister Børge Brende (H) reiser neste uke til områder i Vest-Afrika som er hardest rammet av det dødelige ebolaviruset.
Det bekreftet lederen for det amerikanske bistandsdirektoratet (USAID), Rajiv Shah, under møtet torsdag.
– Sammen med Norges utenriksminister reiser jeg til regionen neste uke, sa Shah.
LES OGSÅ: Trenger mer folk til Vest-Afrika
Gir penger
På møte annonserte også Brende at Norge bidrar økonomisk til et fond opprettet av Verdensbanken som spesifikt skal bidra i kampen mot ebola.
– På vegne av den norske regjeringen gir jeg 10 millioner dollar (60 millioner kroner) til fondet og oppfordrer andre land til å gi, sa Brende under møtet.