Nyheter

Misjonsfolket tok bølgen

To tusen misjonsvenner ble bedt om å våge mer, være saklig uenige og stå sammen da de åpnet Misjonsselskapets generalforsamling onsdag kveld.

«Våg mer!» er motto for generalforsamlingen, og møtevertene Kristine Kalleberg og Rolf Stian Imenes startet åpningsmøtet onsdag kveld med å be misjonsfolket ta bølgen.

SE VIDEO: Begeistret over ny NMS-sjef

– En våg er bølger etter en storm, og jeg har hørt at det har vært storm i Misjonsselskapet, sa de to og ba den nesten fullsatte salen ta bølgen. Over 2000 reiste seg i bølgen som sveipet gjennom Gimlehallen. Bak seg har de tre år med store underskudd, oppsigelser og en konfliktfylt ekstraordinær generalforsamling.

Trubadur Tore Thomassen marsjerte opp på scenen med barnekor i rosa og turkis t-skjorter og presenterte den spesialskrevne sangen «Våg mer!»

– Alle organisasjonspsykologer er enige om at det er vanskelig å organisere en gruppe som består enn flere enn én. Her må vi våge å bygge fellesskapet, sa Thomassen.

LES MER: NMS satser mer på Europa og Midt-Østen

Fellesskap. Det var fellesskap som preget åpningsmøtet på en generalforsamling som i torsdag skal oppsummere en krevende treårsperiode for Det Norske Misjonsselskap.

– Tonen er satt og det er godt å være i gang, sa landsstyreleder Kari Skår Sørheim, som tar gjenvalg på lørdag.

– Jeg har tre ønsker for generalforsamlingen: at vi skal kjenne glede og få styrke for fellesskapet. At vi skal få gode debatter og fremtidsrettet vedtak. Mest av alt håper jeg at NMS skal få oppdrift i arbeidet vårt og bli preget av folk som våger mer. At vi som Peter skubber båten fra land og sier «På ditt ord, Herre». At vi ror ut enda en gang og prøver fiskelykka selv om vi har prøvd før og det virker meningsløst.

Men mest applaus høstet den nye generalsekretæren Jeffrey Huseby som ble presentert som kveldens våghals siden han våget å søke toppstillingen i en organisasjon i motvind. Tre ganger ble han avbrutt av applaus fra salen mens han ble intervjuet av Sigurd Egeland, daglig leder i Ravinala Reiser.

BILDESERIE: Misjonsfolkets festkveld i Kristiansand

Første gang var da han fortalte at han på et ledermøte ba deltagerne skru av datamaskinene i stedet for å surfe på nettet under møtet.

– Det handler om å være til stede og være oppmerksom, sa han til applaus.

De to neste applausene fikk han da han snakket om at kristne ikke er så gode til å være uenige.

– Jeg synes vi skal være flinkere til å være uenige. Vi skal stå for et ståsted og argumentere for det. Men når vedtak er fattet, må vi stå sammen og gå i samme retning, sa Huseby og ble avbrutt av applaus.

Uteliv. Det er kun satt av 9,5 timer til forhandlinger i den fire dager lange generalforsamlingen som blir avsluttet med gudstjeneste søndag formiddag.

Derimot er det lagt opp til omfattende aktiviteter utendørs for alle deltagerne på generalforsamlingen. Torsdag ettermiddag inviteres alle på konsert med Guro Helmersen i Ravnedalen. Fredag skal nær 1500 mennesker med båt ut i skjærgården til Randøyene. Lørdag er det misjonstivoli utenfor stevnehallen. Været kan bli by på en overraskelse i den vanligvis solfylte sørlandsbyen. Da generalforsamlingen startet onsdag kveld, høljet regnet ned.

– Det har åpnet litt tvilsomt for at vi vestlendinger også skal føle oss hjemme. Men det blir bedre etter hvert, sa hovedkomitéens leder Gunnar Birkeland.

De som ikke skal følge forhandlingene kan velge mellom en rekke seminarer. Japanske misjonærer i Thailand og kamerunske misjonærer i Mali skal dele sine erfaringer i «Fra sør til sør – fargerike misjonærfellesskap». Produsent Juliana Sfeir fra Sat7 i Libanon viser dokumentarserie om den tabubelagte situasjonen for enslige, kvinnelige forsørgere i Midtøsten. Det er også blant annet seminar om mediebruk, kreativ evangelisering, menighetsplanting i Norge, bønn og forventningspress.

Bedehusfest. Lørdag ettermiddag skal den tidligere NRK-profilen Einar Lunde ha fellesseminar om «Miraklet i Sør-Afrika».

Om kvelden er det bedehusfest i gigantformat i idretthallen. Torolf Nordbø som «Han Innante´» har varslet sin ankomst med en kamerat.

Bak generalforsamlingen står det mellom 350 og 400 frivillige. Generalforsamlingen kan følges på nett-tv live.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter